Now Reading:
Donosimo imena autora najuspješnijih radova 53. književnog natječaja “Susret riječi Bedekovčina 2022”
Full Article 1 minutes read

Donosimo imena autora najuspješnijih radova 53. književnog natječaja “Susret riječi Bedekovčina 2022”

Općina Bedekovčina na svojim je službenim web stranicama objavila imena autora najuspješnijih radova, kao i imena autora radova koji će biti uvršteni u 53. izdanje Zbornika susret riječi. U ovoj godini na natječaj je pristigao 101 pjesnički i prozni rad od ukupno 61 autora.

Kako navode, tročlano stručno povjerenstvo kojeg čine književnici Ivan Herceg, Lana Derkač i Marko Gregur, odlučilo je posebno istaknuti iznimno uspješne autore i njihove radove koji će biti nagrađeni na recitalu Susret riječi 2022. na završnoj večeri, 17. rujna s početkom u 18h na Bedekovčanskim jezerima.

Prema njihovoj odluci najbolji pjesnički / prozni rad u 2022. godini je rad “Šoa”, autora Damira Radića iz Zagreba, nakon njega slijedi rad “Pjesma vode”, autorice Andijane Kos-Lajtman iz Zagreba odnosno Preloga, a na trećem mjestu nalazi se rad “s/Vrt” Patrika Gregureca iz Zagreba.

Ukupno 27 imena autora i radovi koje je stručno povjerenstvo izabralo za tiskano izdanje Zbornika Susret riječi 2022. nalaze se na službenim web stranicama Općine. Napominju isto tako da se zbog premalog broja pristiglih eseja mladih autora do 19 godina, ove godine ne dodjeljuje nagrada u toj kategoriji.

www.sjever.hr
02.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.