Now Reading:
Završeni radovi na obnovi zgrade sigurne kuće u Koprivničko – križevačkoj županiji – slijedi unutarnje opremanje
Full Article 2 minutes read

Završeni radovi na obnovi zgrade sigurne kuće u Koprivničko – križevačkoj županiji – slijedi unutarnje opremanje

U prostoru Županijske uprave Koprivničko – križevačke županije održan je sastanak projektnog tima projekta Novi početak, a kojemu su prisustvovali predstavnici Županije, Udruge HERA Križevci, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u projektu te planovima za naredno razdoblje, a partneri su prezentirali detalje iz svog područja djelovanja.

Najvažnija novina je završetak radova na obnovi zgrade sigurne kuće, čija je vrijednost nešto više od 4 milijuna kuna s PDV-om. Novouređeni prostori uskoro će biti predani na upravljanje HERA-i, a uslijedit će i opremanje sigurne kuće.

U nastavku sastanku dogovoreni su detalji o organizaciji javne kampanje “Za nasilje nema opravdanja” koja je planirana za 22.rujna u Đurđevcu, a uslijedit će i duge promotivne aktivnosti. Također je bilo riječi i o tijeku financiranja projekta i nadolazećim izvještajima o napretku.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području KKŽ.

www.sjever.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.