Now Reading:
Varaždin spremno dočekuje Goricu – Kovačević: Vrijeme je da pobijedimo utakmicu doma i dat ćemo sve od sebe
Full Article 3 minutes read

Varaždin spremno dočekuje Goricu – Kovačević: Vrijeme je da pobijedimo utakmicu doma i dat ćemo sve od sebe

Varaždinci će ove subote, u 8. kolu SuperSport HNL-a, na svom terenu ugostiti momčad Gorice. Kao što smo već izvijestili, NK Varaždin dobio je četiri pojačanja, a u utakmicu s Goricom će, kažu, ući s puno samopouzdanja.

Varaždin vrlo dobro stoji, na 4. je mjestu ljestvica, a u ovoj sezoni ima dvije pobjede, ali još nema domaću koju svi iščekuju i nadaju joj se. Gorica, koja stiže pod vodstvom novog trenera, prva je prilika.

-Nakon pobjede protiv Rijeke, ovaj tjedan lijepo radimo, pripremamo se za Goricu i jučer smo odigrali utakmicu protiv Mladosti iz Biškupca. Ta nam je njihova slavljenička utakmica dobro došla, da se malo dečki rastrče i postignu pogotke, što je po meni bitno da se dobro0 pripremimo za Goricu koja je u ovom trenutku najteži protivnik – rekao je trener Varaždinaca Mario Kovačević.

Istaknuo je da kad u ekipu dođe novi trener, svi se igrači žele dokazati i pokazati u najboljem svjetlu, stoga će ovo sigurno biti teška utakmica.
-Uvijek govorim i ponavljam da smo najvažniji mi, a sad smo u dobrom tonusu – četiri utakmice bez poraza i zadnja utakmica pobjeda protiv Rijeke. To je kod mojih igrača maksimalno podiglo samopouzdanje i to potenciram. Znači, puni samopouzdanja moramo ući u utakmicu protiv Gorice i vrijeme je da pobijedimo utakmicu doma i dat ćemo sve od sebe – poručio je Kovačević.

Što se tiče igrača, stanje je puno bolje nego prošli tjedan, dodao je trener NK Varaždina.
-Žutih kartona nemamo, ozlijeđeni igrači se vraćaju, jedino još ne možemo računati na Laminu Ba, Postonjskog i Karabatića koji ovu jesen, nažalost, ni neće moći igrati. Svi su ostali uglavnom spremni – kazao je.

Kapetan Matija Kolarić, koji je na toj funkciji zamijenio ozlijeđenog Postonjskog, odlučio je zadnji susret na Rujevici i veselje nakon utakmice je bilo veliko, ali euforije nema.
-Trener nam govori da je svaka utakmica bitna. Mislim da kao ekipa odlično radimo, da smo dobro povezani, dosta smo mlada ekipa i to nam daje prostora da treniramo, dajemo sve od sebe, u svaku utakmicu uđemo 100 posto. Nije lako voditi ekipu, ali sam sretan što mi je trener dao povjerenje i pokazat ću da se na mene može računati i kao na kapetana i kao na igrača – naglasio je Kolarić.

I on se slaže da će Gorica biti opasna jer će se svi pokušati dokazati.
-Mi moramo ući u utakmicu 200 posto, da napokon pobijedimo doma, a Gorica neka kasnije razmišlja jesu li trebali nešto promijeniti – zaključio je Kolarić.

Utakmica Varaždin – Gorica igrat će se na Gradskom stadionu u Varaždinu u subotu, 3. rujna od 18.55.

a.kučić/sjever.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.