Now Reading:
Uskoro 1. Aquacity Challenge, olimpijski triatlon na koji stiže i Dejan Patrčević! Najavljen i prvi Akvabike u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Uskoro 1. Aquacity Challenge, olimpijski triatlon na koji stiže i Dejan Patrčević! Najavljen i prvi Akvabike u Hrvatskoj

Ove nedjelje, 4. rujna održat će se sportski event na Aquacityu – “1. Aquacity Challenge”, utrka u organizaciji Triatlon kluba Sjever i Trkačkog kluba Marathon 95

Duga tradicija održavanja triatlona u Varaždinu omogućila je organizatorima da naprave iskorak i da uz “Triatlon ligu Beciklin” organiziraju i dužu utrku – olimpijski triatlon (1,5/40/10).

Na ovu utrku izdržljivosti može se prijaviti svaki rekreativac koji bira hoće li odraditi jedan sport u štafeti, dva sporta na akvabikeu ili će završiti olimpijski triatlon. Za one najmlađe organiziran je akvatlon, utrka koja spaja plivanje i trčanje.

Olimpijski triatlon je disciplina koja spaja 1500m plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja, te se u takvom formatu održava i na Olimpijskim igrama. Akvabike je novost u svijetu triatlona, a upravo će u sklopu “Aquacity Challenge-a” biti prva službena utrka te discipline u Hrvatskoj. Utrka spaja 1km plivanja i 24km biciklizma.

Sudjelovat će više od stotinu sportaša iz cijele Hrvatske, a prijavljen je i jedan štafetni tim iz Mađarske. Na utrci će nastupiti i Dejan Patrčević, najuspješniji hrvatski triatlonac svih vremena te dugogodišnji trener i osnivač Triatlon kluba Samobor.

Organizatori zahvaljuju svim sponzorima – Bim Sport, Decathlon, Trgovina Beciklin, Restoran Santa Maria, Restoran Angelus, Caffe bar Stop te Gradskim bazenima Varaždin, bez kojih održavanje ovakvog eventa ne bi bilo moguće.

Svi ste pozvani da dođete, podržite ovaj festival triatlona na sjeveru i date mu draž kakvu zaslužuje.

sjever.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.