Now Reading:
U tijeku završni radovi rekonstrukcije elektroinstalacija OŠ Vladimir Nazor Budinščina – Hercigonja: Želimo da našim učenicima bude ugodno i da dobiju kvalitetnu naobrazbu
Full Article 3 minutes read

U tijeku završni radovi rekonstrukcije elektroinstalacija OŠ Vladimir Nazor Budinščina – Hercigonja: Želimo da našim učenicima bude ugodno i da dobiju kvalitetnu naobrazbu

U Općini Budinščina u tijeku su završni radovi rekonstrukcije elektroinstalacija na zgradi Osnovne škole Vladimir Nazor. Riječ je o radovima vrijednim 359.574,88 kuna, a prema riječima pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Mirjana Smičić Slovenec sve se odvija sukladno planiranom te će u ponedjeljak sve biti spremno za početak nastave.

– Ovim radovima zamijenjena je kompletna električna instalacija rasvjete, utičnice i trošila, rekonstruirani su glavni vodovi i glavni razdjelni ormari. Završetak radova i ispitivanje instalacija planirano je za sutra – objasnila je pročelnica Smičić Slovenec dodavši kako je 2021. godine za ove radove potpisan Ugovor o financiranju projekta obnove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, do najvišeg ukupnog iznosa od 200 tisuća kuna.

Zadovoljan realiziranim radovima, načelnik Budinščine Radovan Hercigonja istaknuo je kako je OŠ Vladimir Nazor Budinščina primjer dobre prakse jer ne izostaje suradnja osnivača odnosno Županije i lokalne zajednice.

– Općina se zdušno priključila u sve moguće akcije koje se događaju, od uređenja okoliša, odnosno prilaznog puta kod škole kao i u sve moguće projektne zadatke koji se odvijaju u sklopu ove osnovne škole. Naime, želimo da našoj djeci i našim učenicima koji pohađaju ovu školu bude ugodno i da dobiju kvalitetno vrijeme i naobrazbu u ovim našim prekrasnim učionicama. Samim time možemo imati koliko god želimo kvalitetan učiteljski kadar, no međutim, ako nemamo adekvatne opremljene učionice sukladno 21. stoljeću sve je uzalud – rekao je načelnik Hercigonja naglasivši kako Županija kao osnivač ulaže maksimalan novac koliko to trenutno dozvoljavaju fiskalne mogućnosti utkane u županijski proračun.

– Vidi se da se vodi briga o ovoj školi koja je na kraju istočnog dijela KZŽ. Ovdje djeca stječu dobro znanje da bi mogli u budućnosti upisati i kvalitetne srednje škole, a isto tako i fakultete koje žele – izjavio je Hercigonja.

Na njega se nadovezala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek objasnivši kako je Županija odmah nakon saznanja da u školi postoji problem vezan uz stanje elektroinstalacija, a struka to potvrdila, promptno reagirala i prionula svim postupcima potrebnim da se elektroinstalacije izmijene.

– Možda se na prvi pogled ne vidi da je nešto i što je napravljeno, ali zasigurno će doprinijeti sigurnom odvijanju nastave, a to nam je najvažnije. Naime, dogovoreno je da će djeca u ponedjeljak moći sigurno doći u školu, da će radovi biti gotovi i elektroinstalacije provjerene. Preostaju nam soboslikarski radovi za što će Županija osigurati sredstva – poručila je Petek.

Ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Budinščina Renata Kreber-Mikšaj izrazila je zadovoljstvo ovom, kako je rekla, dugoočekivanom rekonstrukcijom instalacija koja je bila neophodna za rad same škole i održavanje opreme koju škola posjeduje.

– Možemo se pohvaliti da smo među rijetkima, koji u zadnje dvije do tri godine, bilježe trend povećanja broja učenika, a ove ćemo godine upisati njih 236. Također, zajedno s Centrom Zajezda koji se nalazi u blizini postoje naznake o upisima novih učenika, na što smo jako ponosni – zaključila je ravnateljica Kreber-Mikšaj.

jmiklauzic / www.sjever.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.