Now Reading:
REZERVIRAJTE DATUM Na prelošku Marinu stiže prava atrakcija – Festival balona na vrući zrak
Full Article 2 minutes read

REZERVIRAJTE DATUM Na prelošku Marinu stiže prava atrakcija – Festival balona na vrući zrak

Sjeverna obala rijeke Drave, odnosno Marina u Prelogu, prvog će vikenda u rujnu biti domaćin novog Festivala balona na vrući zrak. Velebni baloni poletjet će iznad Drave i Preloga, iznad Međimurja i osvojiti nebesa.

-Očekujemo između 10 i 15 balona, a bit će i puno edukacija. Osigurana su besplatna mjesta u košarama za podizanja balona prilikom čega će se posjetitelji moći podići u balonu na kratki vezani let u trajanju od par minuta da visinu do 15 metara. Takvih će vožnji biti više od 300 – rekao je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

-Baloni na vrući zrak iznimno su velika atrakcija, preko trideset godina diljem hrvatske organiziramo festivale i približavamo ovaj fantastičan sport građanima, i neizmjerno smo sretni da ćemo od ove godine dovesti balone na nebo iznad prekasnog Međimurja – rekao je Igor Mikloušić, zračni barun i predstavnik organizatora Festivala.

Riječ je o zahtjevnoj manifestaciji, svojevrsnom aeromitingu gdje se sve mora prilagoditi prvenstveno sigurnosti, zrakoplovnim pravilima, a očekuje se i iznimno velik broj posjetitelja.

S obzirom da baloni polijeću zorom, već od 6 sati moći ćete doći na doručak na Marinu, popiti kavu, doručkovati, gledati atraktivne balone, a potom ostati i na druženju, na brojnim radionicama, ući u balon i prošetati njime.

Petak i subota rezervirani su i za noćni spektakl.

-Night-Glow je nešto iznimno atraktivno, svi baloni su usidreni, spremni za polijetanje, no mi tada ne letimo već počinje noćni svjetlosni show kad baloni svijetle kao veliki 20 metarski lampipni. Nešto što zaista morate doživjeti – najavljuje Mikloušić.

Program festivala počinje u petak, 2. rujna sa svečanim otvaranjem Festivala balona, a trajat će sve do nedjelje poslije podne.

Više informacija dostupno je ovdje.

www.sjever.hr / prelog.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.