Now Reading:
PA OVO JE STRAŠNO! Osuđeni pedofil radio u udruzi za djecu s posebnim potrebama – Ministar Malenica: Očito je došlo do greške
Full Article 2 minutes read

PA OVO JE STRAŠNO! Osuđeni pedofil radio u udruzi za djecu s posebnim potrebama – Ministar Malenica: Očito je došlo do greške

Hrvatsku svako malo potresaju afere vezane uz političare, odnosno gospodarstvo, ali mnoge je itekako potresla, ali i naljutila vijest da je 40-godišnji muškarac koji je seksualno zlostavljao svoju desetogodišnju pokćerku u Slavoniji poslan da radi u udrugu za rad s djecom s posebnim potrebama.

Kako je ekskluzivno objavio portal 24 sata, pedofil je u udruzi za rad s djecom završio nakon što mu je sud kaznu zatvora zamijenio kaznom za društveno korisni rad.
-Sve ćemo ispitati. Očito je došlo do greške – rekao je o ovom mučnom slučaju ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Muškarac je dobio 11 mjeseci zatvora za kazneno djelo organiziranog snimanja dječje pornografije te dodatnih 11 mjeseci za kazneno djelo bludnih radnji nad djetetom mlađim od 15 godina i zlouporabe obiteljskih odnosa. Sud je te dvije kazne preinačio u jedinstvenu kaznu od 11 mjeseci zatvora. No umjesto zatvora, dobio je 11 mjeseci rada za opće dobro. I poslali su ga u udrugu s djecom.

Na pitanje je li zakonski nemoguće da pedofila pošalju na uvjetnu da radi s djecom, rekao je da ne zna.

-Moramo vidjeti je li to sistemska greška i ako je, onda treba mijenjati zakon. Uvijek je odgovornost na probacijskom uredu. Očito je došlo do greške – dodao je ministar za 24 sata.

sjever.hr/24sata.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.