Now Reading:
Općina Konjščina podiže obrazovni standard – uz stipendije i prijevoz učenici dobivaju besplatne radne bilježnice, a mjerama ovdje nije kraj
Full Article 2 minutes read

Općina Konjščina podiže obrazovni standard – uz stipendije i prijevoz učenici dobivaju besplatne radne bilježnice, a mjerama ovdje nije kraj

Učenike osnovnih i srednjih škola tek nekoliko dana dijeli od nove školske godine, a kako bi podigla obrazovni standard na svom području, Općina Konjščina i ove će godine sufinancirati niz aktivnosti. Iako nije osnivač škola, ovim mjerama Općina nastoji olakšati školovanje, kako učenicima, tako i njihovim roditeljima.

Na temelju nove odluke o socijalnoj skrbi, Općina je u osnovnu školu uputila informaciju o tome tko ima pravo na ostvarivanje besplatne školske kuhinje i koja je procedura za ostvarivanje tog prava. Više informacija dostupno je na službenoj web stranici Općina, a uz to, proslijeđen je i upit vezan uz broj zainteresiranih učenika za dnevni boravak.

Općina Konjščina ove će godine sufinancirati radne bilježnice u iznosu od 125 tisuća kuna. Naime, polovicu sufinancira Općina, a polovicu Krapinsko-zagorska županija. Financirat će i dodatnu jednu kunu po obroku za svakog učenika u osnovnoj školi, kao i školu plivanja.

Za sve srednjoškolce koji imaju status osobe s invaliditetom osigurani su besplatni udžbenici, dok su za korisnike populacijske politike osigurani atlas i tehnički pribor. Općina će sufinancirati prijevoz srednjoškolaca, stipendirati ih, te sufinancirati higijenske uloške u osnovnoj školi, dok su u srednjoj školi u tijeku pripreme za poligon.

-Također prije početka ove školske godine doznačili smo sredstva osnovnoj školi za obnovu dviju učionica i nabavu tamburica za tamburašku sekcija – poručuju iz Općine.

U narednim danima kreće novo prometno označavanje, pa područja oko obrazovnih ustanova postaju zone smirenog prometa s ciljem povećanja sigurnosti učenika, a detaljnije informacije Općina će objaviti do kraja tjedna.

-Općina je u prošloj školskoj godini redovito nagrađivala posebne uspjehe osnovnoškolaca i srednjoškolaca, a to će nastaviti i u ovoj. U tijeku su dogovori o ljetovanju za jedan niži razred OŠ na Lošinju – podsjećaju iz Općine i dodaju kako su, kao i prošle godine, i ove pripremili poklon pakete za prvašiće koji će im se uručiti prvi dan škole.

www.sjever.hr / FB Općina Konjščina
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.