Now Reading:
Od danas na snazi važna odluka Vlade o cijenama goriva
Full Article 2 minutes read

Od danas na snazi važna odluka Vlade o cijenama goriva

Hrvatska Vlada je na još mjesec dana, odnosno do kraja rujna, produljila važenje uredbe kojom su propisani niži iznosi trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo, piše Poslovni dnevnik.

Tom će odlukom dio trošarine u cijenama navedenih naftnih derivata i nakon 1. rujna za krajnje kupce ostati isti kao u prethodnom razdoblju.

Tako će trošarina na bezolovni motorni benzin i u rujnu iznositi 3.060 kuna, a na dizel 2.660 kuna na tisuću litara.

Kako piše Poslovni dnevnik, zbog rasta cijena naftnih derivata, Vlada je početkom ožujka snizila trošarine za benzin za 400 kuna, a za dizel za 200 kuna na tisuću litara. Početkom lipnja dodatno je te trošarine snizila za 400 kuna, odnosno ukupno za 800 kuna za tisuću litara za bezolovni motorni benzin, a diesel za dodatnih 200 kuna ili ukupno 400 kuna na tisuću litara.

Tako od 7. lipnja trošarina na bezolovni motornu benzin iznosi 3.060 kuna, a na diesel 2.660 kuna na tisuću litara, što su trošarine koje će se primjenjivati i u rujnu.

Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, koju je Vlada donijela u utorak, stupa na snagu danas.

www.sjever.hr / www.poslovni.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.