Now Reading:
Nastavlja se Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje – evo što vas očekuje
Full Article 3 minutes read

Nastavlja se Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje – evo što vas očekuje

Za mali oproštaj s ljetom i najavu početka škole i ponovnog ozbiljnog odlaska u vrtić, u četvrtak, 1. rujna Kulturni centar Klanjec i Gradska knjižnica “Antun Mihanović” organiziraju dječju kazališnu predstavu “Gdje li raste zdrava hrana, usred polja ili stana” razigranog Šarenog svijeta i kreativnu radionicu “Igram se i šaram, sa slikaricom Adrijanom nekaj super stvaram” koju će voditi Adrijana Čelec.

Početak radionice odnosno igraonice u Vatrogasnom domu Gredice predviđen je u 17.30 sati, a kazališna predstava u 18.30 sati. U Vatrogasnom domu Rakovec će pak radionica/igraonica započeti u 19 sati, a kazališna predstava u 20 sati. Ulaz je besplatan za svu djecu i roditelje.

Ovogodišnje “Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje” nastavlja se u petak, 2. rujna od 20 sati na Trgu Antuna Mihanovića uz jednu opuštenu i laganu glazbenu večer te nastup domaće skupine Vrijeme vinila i gostiju.

Isto tako, Kulturni centar Klanjec i TZP Biser Zagorja u suradnji s Foto Hrvatskom organiziraju petodnevnu fotoradionicu “Svijet u bojama” koja će se u Klanjcu održavati od 9. do 13. rujna ove godine.

Fotoradionica je besplatna za polaznike, a namijenjena je odraslima i djeci iznad 10 godina.

– Vjerujemo da će mnogobrojni ljubitelji fotografije u našem kraju iskoristiti ovu priliku da nauče nešto novo i zanimljivo i/ili da unaprijede već postojeće znanje – poručuju iz Kulturnog centra.

Fotoradionica “Svijet u bojama”, pod stručnim vodstvom diplomirane novinarke i fotoreporterke Sanje Grgić Ćurić, zamišljena je kao potraga za najzanimljivijim i najneobičnijim motivima Klanjca i ima svoj teoretski i praktični dio, a završit će izložbom snimljenih fotografija polaznika u utorak 13. rujna.

Polaznici i voditelji sastaju se prvi dan, u petak 9. rujna u 17 sati ispred Studija Galerije Antuna Augustinčića, a kako napominju organizatori, prijave su obvezne i to pozivom na broj telefona 091/ 574 2343 (voditeljica Sanja Grgić Ćurić).

– Usporiti korak, uočiti ljepotu oko nas, istaknuti ljepotu svakog pojedinog kraja Svijeta u kojem se radionica događa, te pod stručnim vodstvom voditeljice fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu cilj je i svrha ovih radionica. Povezati mlade i odrasle, obitelji, članove lokalnih zajednica i kroz foto druženja kreirati određeni broj kvalitetnih fotografija koje se kao kruna radionice izlože na završnoj svečanoj izložbi najboljih radova koja je sastavni dio radionica i koja je mnogim polaznicima često i prva izložba u životu – poručuju organizatori.

www.sjever.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.