Now Reading:
Ludbreška Sveta nedjelja: Četvrtak prepun događanja, vrhunac – koncert Gorana Bareta i Majki
Full Article 3 minutes read

Ludbreška Sveta nedjelja: Četvrtak prepun događanja, vrhunac – koncert Gorana Bareta i Majki

Ludbrežane i sve posjetitelje koji se danas, 1. rujna, odluče zaputiti u Ludbreg čeka uistinu bogat program. U nastavku doznajte što se sve danas zbiva.

Poslovni forum

U svečanoj dvorani dvorca Batthyany u 12:30 sati započet će Poslovni forum ‘Zelena teretna logistika, suvremeni javni prijevoz i nove poslovne prilike za gospodarski i demografski razvoj ludbreške regije’.
Forum zajednički organiziraju Grad Ludbreg i Savez za željeznicu.
Na ovom dvosatnom druženju govorit će se o održivom razvoju našega kraja sa svim njegovim sastavnicama, a biti će održana i panel diskusija na temu ‘Pomaže li održiva mobilnost i zelena logistika razvoju ludbreške regije?’ u kojoj će sudjelovati gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić, načelnik općine Martijanec Branimir Nađ, marketing menadžer HŽ Putničkog prijevoza Tomislav Prpić, doc. dr.sc. Predrag Brlek, Odjel za logistiku i održivu mobilnost, Sveučilište Sjever.

Predstavljanje knjige ‘Ludbreški hren’

Program potom seli u podrum Udruge vinogradara ‘Trsek’ (Trg svetog Trojstva 16) gdje će se održati predstavljanje kuharice ‘Ludbreški hren’ za koju je recepte osmislio chef Damir Crleni. Ova knjiga recepata tiskana je u nakladništvu Grada Ludbrega i Varaždinske županije.

Modno – plesni performans ‘Ludberga’

Potom slijedi malo mode i plesa na Trgu svetog Trojstva. Riječ je projektu kojeg zajedničkim snagama organiziraju Centar za kulturu i informiranje Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Eva Vučković, Ludbeške mažoretkinje i Udruga žene iz Centra svijeta.
Modno – plesni performans inspiriran je poznatom “Legendom o Ludbergi“ te se sastoji od šest odjevnih kreacija kao polazišnih točaka performansa koje predstavljaju likove istoimene legende.

Nasuprot klasičnom predstavljanju i modnim revijama , ova “Ludberga“ bit će izvedena u obliku suvremene, plesne izvedbe ludbreških mažoretkinja. Odjevne kreacije izrađene su kao nosivi svakodnevni odjevni predmeti inspirirani prirodom ludbreškog kraja i motivima iz priče o Ludbergi.
Modno–plesni performans biti će izveden u 17 sati na Trgu Sv. Trojstva u Ludbregu, nakon čeka će Ludbreške mažoretkinje uz pomoć svojih gostiju izvesti još nekoliko koreografija.
U slučaju kiše program se odgađa na subotu u 15 sati.

Tradicionalni koncert Puhačkog orkestra grada Ludbrega i gostiju

Za kraj dana očekuje nas malo glazbe. Puhački orkestar grada Ludbrega održat će svoj tradicionalni koncert u povodu Dana ludbreške Svete nedjelje. Koncert će započeti u 18 sati u vanjskom prostoru dvorca Batthyany, a osim domaćina nastupit će i gosti – Puhački orkestar grada Koprivnice i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.
U slučaju kiše koncert seli u svečanu dvoranu dvorca Batthyany.

Koncert Goran Bare i Majke

S današnjim danom započinju i trodnevni večernji koncerti. Prvi će na pozornicu pokraj stadiona NK Podravina stati Goran Bare i Majke. Ako još niste ulaznice možete kupiti OVDJE.

VJERSKI PROGRAM:
Hodočašće ministranata i vjeroučitelja
11 sati – Sveta misa na Svetištu
19 sati – Sveta misa na Svetištu, potom procesija do Župne crkve gdje se pjevaju pohvale, Litanije i Večernja u čast Krvi Kristove
21 sat – Getsemanska ura klanjanja

sjever.hr/ludbreg.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.