Now Reading:
Jačanje socijalnih usluga u Koprivničko-križevačkoj županiji: radovi na novoj zgradi Centra za socijalnu skrb u punom su jeku
Full Article 2 minutes read

Jačanje socijalnih usluga u Koprivničko-križevačkoj županiji: radovi na novoj zgradi Centra za socijalnu skrb u punom su jeku

U prostorijama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije ovih dana održan je sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata usmjerenih na razvijanje i jačanje socijalnih usluga na području đurđevačke Podravine.

Nositelj projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ vrijednosti 6,6 milijuna kuna i projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“ vrijednosti 1,7 milijuna kuna financiranih sredstvima Europske unije je Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Partner na oba projekta je Koprivničko-križevačka županija, u onom infrastrukturnom Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, a u drugom, soft projektu, Grad Đurđevac.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić poručio je da se radovi na novoj zgradi za pružanje socijalnih usluga odvijaju predviđenom dinamikom, da je u tijeku izrada fasade te da se uskoro očekuje priključak na kanalizacijsku mrežu. Nakon toga slijede unutarnji radovi koji bi trebali biti okončani do sredine veljače sljedeće godine, kad je po ugovoru predviđen rok za završetak radova.

S obzirom da je u sklopu projekta nabavljeno kombi putničko vozilo za prijevoz korisnika, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić najavio je sklapanje sporazuma o njegovom korištenju između dviju ustanova.

S predstavnicama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Majom Belković Došen i Vedranom Pobi, koje pružaju stručnu pomoć u provedbi projekata, razmatrana su i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje te analizirane i ostale projektne aktivnosti.

Nazočni na sastanku složili su se da se one provode prema planu i uglavnom u zadanim vremenskim okvirima, a poteškoće na koje se nailazi, ocijenjene su kao nešto uobičajeno u realizaciji projekata.

www.sjever.hr / kckzz.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.