Now Reading:
Iz MOL-a najavili posljedice: „Zahvalni smo hrvatskim vlastima što su tako rano otkrile prekršaje i nedjela”
Full Article 2 minutes read

Iz MOL-a najavili posljedice: „Zahvalni smo hrvatskim vlastima što su tako rano otkrile prekršaje i nedjela”

Ekskluzivno za Večernji list, o nezapamćenoj aferi u Ini iz koje je kroz preprodaju plina izvučeno oko milijardu kuna oglasili su se i iz MOL grupe, mađarske tvrtke pod vodstvom Zsolta Hernadija koja je preuzela upravljanje Inom.

-MOL Grupa ističe da je INA na dobrom putu. Razdoblje od javnog preuzimanja INA-e 2008. uspješno je, budući da je INA izrasla iz tvrtke tada na rubu stečaja u današnju umirujuću financijsku stabilnost. Ponosni smo na naše rezultate, kao što su konsolidacija Petrokemije, nekadašnje državne petrokemijske kompanije i realizacija najveće industrijske investicije u povijesti Hrvatske izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka (DCU) u Rafineriji nafte Rijeka – poručili su iz MOL-a za Večernji.

Dodali su i kako je INA to postigla u vrijeme kada su se vodile dvije Međunarodne arbitraže između dioničara i kada se protiv predsjednika i predsjednika Uprave MOL Grupe vodio se kazneni postupak čija je nepristranost više puta dovedena u pitanje na međunarodnoj razini.

-Potpuno nam je neprihvatljivo ono što je Damir Škugor napravio u poslovima trgovanja plinom u Ini. Kao dioničar Ine, zahvalni smo hrvatskim vlastima što su rano otkrile njegove prekršaje i nedjela. U potpunosti podržavamo prijedlog Nadzornih odbora Ine da se provede temeljita i stroga istraga. Sigurni smo da će INA na temelju nalaza istrage identificirati osobe koje bi mogle odgovarati za ovo kršenje internih procedura i propisa tvrtke. Kad se istraga završi, bit će i posljedica. U isto vrijeme naš cilj ostaje isti, podržati Inu da uspješno nastavi svoje poslovne aktivnosti – kažu iz MOL Grupe.

www.sjever.hr / vecernji.hr
01.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.