Now Reading:
STEPENICA VIŠE Župan Stričak obišao radove na Medicinskoj školi vrijedne 100 milijuna kuna: Ovim impozantnim objektom obrazovanje i zdravstvo dižemo na zavidnu razinu
Full Article 3 minutes read

STEPENICA VIŠE Župan Stričak obišao radove na Medicinskoj školi vrijedne 100 milijuna kuna: Ovim impozantnim objektom obrazovanje i zdravstvo dižemo na zavidnu razinu

Varaždinskog župana Anđelka Stričaka u pratnji zamjenice Silvije Zagorec i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac provela je gradilištem budućeg Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Medicinska škola nakon izgradnje i uspostave Regionalnog centra kompetentnosti postat će referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku.

Nakon obilaska radova župan Stričak istaknuo zadovoljstvo njihovom dinamikom i kako se već sada vidi da će kompleks biti impozantan.

– Kad govorimo o vrijednosti projekta, uglavnom mislimo na financijski dio, ali daleko je bitnije naglasiti da će se izgradnjom ovog objekta naše obrazovanje dići na zavidnu razinu, ali i zdravstvo. Ovdje ćemo odškolovati naše zdravstvene djelatnike koji, ne samo da će dobiti znanje, već će moći steći i određene vještine, kako bi kasnije na svojem radnom mjestu bili što stručniji i kvalitetniji – rekao je Stričak dodavši kako je vrijednost građevinskih radova na objektu oko 50 milijuna kuna od kojih je 29 milijuna financirano iz fondova Europske unije.

-Na prošloj sjednici Županijske skupštine dali smo suglasnost da se škola može zadužiti za dodatnih 10 milijuna kuna, kako bi u slučaju nepredviđenih radova i porasta cijene građevinskih radova, materijala i energenata bili spremni za te troškove. Ostali će trošak snositi Varaždinska županija. Na tih 50, treba dodati dodatnih 50-ak milijuna za soft program, kako smo ga nazvali. Sve je to na korist naših građana – zaključio je župan.

Ravnateljica Kruljac istaknula je kako je u sektoru zdravstva ovo trenutno najbolja škola zdravstvenog tipa u Hrvatskoj, a projekt Rekonstrukcije i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti i Uspostava rada Regionalnog centra kompetentnosti ukupne su vrijednosti oko 100 milijuna kuna.

Ne učimo za školu, već za život. Zahvaljujući ovim projektima, škola će preskočiti nekoliko pedagoških i tehnoloških nivoa. Kad sve bude završeno, bit ćemo na razini na kojoj će škola u 21. stoljeću gledati već u 22. stoljeće. Radovi se trenutno odvijaju prema planiranoj dinamici, a što se tiče osmišljavanja sadržaja koje ćemo ponuditi u Centru, već smo producirali tri prijedloga standarda zanimanja na razini 5.0. Riječ je o svojevrsnoj specijalizaciji i novosti koje nema u Hrvatskoj u obrazovnoj strukovnoj politici – rekla je Kruljac dodajući kako su prijedlozi upućeni prema ministarstvima, u proceduru priznavanja.

Pročelnik Huđek naglasio je kako će u prostoru škole biti osiguran i prostor za udruge invalida i osobe sa zdravstvenim teškoćama što će dati dodanu vrijednost u području društvene odgovornosti.

-Ne samo unutar redovnog obrazovnog sustava nego i u sustavu društvene odgovornosti razvija se sustav jednakih šansi jer i ljudi koji imaju zdravstvene teškoće moraju imati mogućnost da se bave sportom ili nekim drugim aktivnostima i da budu ravnopravni sa svima nama – poručio je.

abrkic/sjever.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.