Now Reading:
ŠOK ZA RODITELJE U Križevcima poskupljuje i vrtić: za dvoje djece obiteljski budžet bit će siromašniji 400 kuna!
Full Article 2 minutes read

ŠOK ZA RODITELJE U Križevcima poskupljuje i vrtić: za dvoje djece obiteljski budžet bit će siromašniji 400 kuna!

Kako piše Večernji list, roditelji čija djeca polaze Dječji vrtić Križevci prošlog su tjedna saznali da će od rujna za vrtić plaćati veće mjesečne iznose. Naime, dosad su roditelji za prvo dijete plaćali 610 kuna mjesečno, odnosno za drugo dijete iz iste obitelji 488 kuna, a razliku je plaćao Grad.

Zbog povećanja osnovnih troškova Upravno vijeće je donijelo odluku da se ekonomska cijena poveća s dosadašnjih 1523 kune na 2075 kuna, piše Večernji. Prema tome bi roditelji za prvo dijete plaćali 830 kuna, a za drugo 664 kune što znači da ako imaju dvoje djece, njihov će kućni budžet od sada biti manji za 396 kuna.

Iz Grada su za Večernji objasnili da roditelji plaćaju 40 posto utvrđene ekonomske cijene.

-Grad tako osigurava 1.000,00 kuna po djetetu mjesečno za dječje vrtiće koji imaju jasličke skupine, odnosno 900,00 kuna za dječje vrtiće koji nemaju jasličke skupine pri čemu moramo istaknuti da je ovaj iznos povećan 1. siječnja 2022. godine. Naime, do ove godine, Grad je osiguravao 920 kuna po djetetu mjesečno za dječje vrtiće koji imaju jasličke skupine odnosno 820 kuna za dječje vrtiće koji nemaju jasličke skupine – odgovorili su iz Grada.

Viša cijena očekuje i korisnike Dječjeg vrtića Zraka sunca koji je, kao i ostali, suočen s poskupljenjima.

-Cijena redovitog alternativnog programa prema Agazzi koncepciji koju plaćaju roditelji iznosi 880 kn i Grad subvencionira 1.000 kn po djetetu. Suočeni smo s mnogim poskupljenjima koja utječu na poslovanje Vrtića. Stoga je neophodno povećati cijenu boravka djeteta u vrtiću od rujna 2022. Roditelji će plaćati 1.140 kn – odgovorila je Večernjem listu ravnateljica Terezija Horvat.

www.sjever.hr / vecernji.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.