Now Reading:
Plenković: Tražit ću smjenu cijele Uprave. Borba protiv korupcije je prioritet ove vlade
Full Article 2 minutes read

Plenković: Tražit ću smjenu cijele Uprave. Borba protiv korupcije je prioritet ove vlade

Nakon završetka maratonskog sastanka Uprave i Nadzornog odbora INA-e te sastanka parlamentarne većine, premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije i naglasio kako će tražiti smjenu cijele Uprave.

Plenković je istaknuo kako je ovo neugodna situacija, no institucije od prvog signala, niti u jednom trenutku nisu dopustile da se ijedna kuna dovede u pitanje.

-Već je danas s računa jednog od uhićenih uplaćeno oko 450 milijuna kuna. Država čuva novac. Nema zaštićenih od korupcije – rekao je Plenković.

Na pitanje novinara osjeća li odgovornost što je neke članove predložio u Upravu, Plenković je odgovorio kako se osjeća bijesnim.

-Pojeo sam, da ne kažem čega ovih godina, mahom tuđih. Trpim jer sam naučilo da se ovakve stvari događaju, a mi smo tu da brinemo o napretku Hrvatske. Borba protiv korupcije je prioritet ove vlade. Ima li nekog slučaja koji nije do kraja istražen i procesuiran? Živimo u demokraciji, znamo koje je tijelo za što nadležno – kazao je premijer te naglasio kako za pljačku stoljeća treba odgovarati cijela Uprava, i hrvatski i mađarski članovi.

-Tražit ćemo odgovornost svih, a poduzimati korake koje možemo. Da bi se promijenio član uprave, moramo imati suglasnost MOL-a. Moja politička poruka je jasna, kompanija djeluje u Hrvatskoj, ovakvu političku štetu kakvu mi trpimo zadnjih dana, a da Uprava nije znala, nećemo ostati bez odgovora. Ja sam siguran da ono što činimo činimo odgovorno i adekvatno – dodao je.

Na pitanje osjeća li i on odgovornost, Plenković je odgovorio kako „drug Grbin iz Kragujevca napada HDZ da je banda, umjesto da on i oporba jasno kažu da se hrvatska vlada bori protiv korupcije”. Dodao je i da oporba, umjesto da čestita, žele politički profitirati jer su „po zadnjim anketama na podu.”

-Traže rušenje vlade, e pa neće tako ići – rekao je premijer.

www.sjever.hr / index.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.