Now Reading:
Odlični pokazatelji: u pet godina u međimurskom dječjem vrtiću udvostručio se broj mališana, a sada je svečano otvoren novi dio
Full Article 2 minutes read

Odlični pokazatelji: u pet godina u međimurskom dječjem vrtiću udvostručio se broj mališana, a sada je svečano otvoren novi dio

Općina Donji Kraljevec posljednjih godina može se pohvaliti sve većim brojem djece, što potvrđuje činjenica da je nakon samo 3 godine dogradnje, Dječji vrtić „Ftiček“ dobio novih 200 m2 prostora.

-Danas je sretan dan za naš vrtić, zaposlenike, ali i za cijelu općinu. Otvaranje vrtića slika je općine, simbolika rasta i razvoja, a naš se vrtić u posljednjih 5 godina udvostručio. Proširenjem vrtića 2019. godine dobili smo kapacitet za 80-ak djece, a nakon samo 3 godine vrtić nam je postao pretijesan. Naša mala obitelj se proširuje i od sada će našim dvorištem trčati čak 115 djece smještenih u 6 odgojno-obrazovnih skupina – naglasila je ravnateljica DV „Ftiček“ Sandra Vlah.

Dječji vrtić „Ftiček“ Donji Kraljevec ima dugu tradiciju te je jedan od prvih vrtića u Međimurju. S obzirom na to da postojeći kapaciteti nisu zadovoljavali potrebe, Općina je 2021. godine izradila novi projekt proširenja s dva dodatna odjeljenja.

Zahvaljujući modularnom pristupu izgradnje, nova odjeljenja izgrađena su u samo tri mjeseca. Vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna s PDV-om, a sredstva su osigurana iz Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i proračuna Općine Donji Kraljevec.

Čestitke na još jednom kvalitetnom i značajnom projektu uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

-Ovo nije samo dogradnja zgrade, već je i poruka koliko Općina ulaže u najmlađe i šalje poruku da je najmlađima potrebno modernije okruženje – rekao je Posavec.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.