Now Reading:
Nakon korona pauze u Križevcima će se održati Obrtnički i gospodarski sajam KKŽ – otvorenje predviđeno na samo Martinje
Full Article 2 minutes read

Nakon korona pauze u Križevcima će se održati Obrtnički i gospodarski sajam KKŽ – otvorenje predviđeno na samo Martinje

U Maloj gradskoj vijećnici u Križevcima održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko – križevačke županije. Sjednicom je predsjedavao župan Darko Koren, a prisutni su raspravljali o svim važnim temama vezanima uz ovogodišnju, najveću županijsku gospodarsku manifestaciju.

Na sjednici je odlučeno kako će se ovogodišnji Sajam, nakon pauze zbog epidemioloških mjera, vratiti u Sportsku dvoranu u Križevcima te da će svečano otvorenje biti u petak, 11.studenoga, a isti dan u večernjim satima održat će se i tradicionalno Martinje. Župan je izvijestio kako je istog dana planirana i sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, u kojoj obnaša funkciju potpredsjednika.

Za direktora Sajma izabran je Božo Barać, tajnik Obrtničke komore KKŽ, a partner ovogodišnjeg sajma je Varaždinska županija. Kao okosnica sajmenih događanja, uz one najvažnije – izlagače, najavljene su promocije strukovnog obrazovanja i obrtničkih zanimanja, izložba malih životinja, Martinje po Križevačkim štatutima u suradnji s Udrugom vinara i vinogradara „Bilikum“ te modna revija i revija frizura.

Također je istaknuto kako će cijena izložbenog prostora za izlagače ostati nepromijenjena u odnosu na protekle godine, dok je cijena ulaznice 15 kuna, a služit će ujedno i za nagradnu igru Sajma.

Pripreme za Sajam tako su i službeno započele, no ostavljena je mogućnost izmjene programa sukladno epidemiološkoj situaciji na području županije u planirano vrijeme njegovog održavanja.

Sjednici su, uz župana Korena, prisustvovali su i direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, tajnik Obrtničke komore KKŽ Božo Barać, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, pročelnici Županije i Grada Križevaca te predstavnici Turističke zajednice KKŽ i Udruženja obrtnika Križevci.

www.sjever.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.