Now Reading:
Konferencija „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji” – paneli, inspirativne priče žena koje su uspjele, druženje, razmjena iskustava..
Full Article 3 minutes read

Konferencija „Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji” – paneli, inspirativne priče žena koje su uspjele, druženje, razmjena iskustava..

Obrtnice, poduzetnice, vlasnice OPG-ova, ravnateljice, direktorice, managerice i sve žene koje se bore za rodnu ravnopravnost i koje žele ući u svijet businessa, samo za vas po prvi puta u Varaždinskoj županiji biti će održana Konferencija “Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji”.

Iako su žene sve više spremne preuzimati inicijativu u poduzetništvu, ali i dalje neke ključne stvari moraju mijenjati kako bi svoje žene mogle i realizirati. Potrebno je svakodnevno jačanje svijesti o ženama u poduzetništvu, koja je logistika nužna, a jedna je briga od obitelji, djeci i svim obavezama s kojima se susrećemo, kako bi bile bolje prihvaćene i u društvu i u obitelji. Teže se odlučiti za poduzetništvo, jer smo rastrgane između obiteljskih i poslovnih obveza. Od nas se očekuje da budemo dobre mame, da savršeno radimo svoj posao, da smo lijepo sređene i dobro raspoložene, a to je teško.

Iako mnoge institucije nude program financiranja žena poduzetnica, oni bi trebali biti fleksibilniji, a mnoge žene niti ne znaju za njih i nemaju vremena raspitivati se za njih zbog svakodnevnog prilagođavanja svog poslovanja i obiteljskih obveza. Ciljeve možemo postići ukoliko svi zajedno (i privatni i javni sektor) udružimo snage i pojačanim aktivnostima potaknemo pozitivne promjene u društvu, a to su promjena percepcije vezano uz tradicionalnu uloge žene, a samim time slijedit će i institucionalna podrška za promjene koje su nužne.

Kakva su nam iskustva vezano za novonastale okolnosti saznat ćemo na samoj Konferenciji od naših poduzetnica. Tu smo da se zajedno ohrabrimo, da postanemo svjesne da nismo same, da slobodno ulazimo u svijet poduzetništva, jer danas ništa nije sigurno i sve je rizik, kako u životu, tako i u poslovnom svijetu, a što nam je pokazala i pandemija prošlih godina.

I zato, pozivamo vas na sudjelovanje na Konferenciji “Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji” koja će se održati u prostorijama Varaždinske županije 12. rujna 2022. godine s početkom u 10 sati. U sklopu Konferencije, osim panela, izlaganja, razmjena iskustava i međusobnog upoznavanja, našim poduzetnicama omogućavamo i mjesto za mali izložbeno-promotivno-prodajni sajam u atriju Županije.

Cijeli program trajati će od 9 do 15 sati uz kavu i klipić dobrodošlice, te pauze za kavu i ručak.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a obrasci prijave primaju na email: marijana@sjever.hr ili online obrascem

TEME KONFERENCIJE:

PANEL – SAVJETOVANJE „Financiranje žena poduzetnica – bespovratna sredstva, poticaji, sufinanciranje kamata – razvoj start-up okruženja“
IZLAGANJE HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED VARAŽDIN – „Žene na tržištu rada u Varaždinskoj županiji, mjere samozapošljavanja…
ŽENE U JAVNOM ŽIVOTU: Kako sam uspjela i balansiranje između poslovnog i privatnog života
IZLAGANJE VARAŽDINSKA ŽUPANIJE:„Suradnja sa Razvojnim agencijama i Poduzetničkim centrima – pomoć kod izrade projekata, savjetovanje, financiranje i edukacija“
INSPIRATIVNE PRIČE: „Kako sam uspjela?“ „Kako doći do dobre ideje i pretvoriti je u uspješan business?“ „Kako razvijati uspješnu karijeru?“

www.sjever.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.