Now Reading:
Dom za odrasle Lobor-grad promiče socijalnu uključenost – potpisan ugovor o izgradnji novih objekata vrijedan gotovo 15 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

Dom za odrasle Lobor-grad promiče socijalnu uključenost – potpisan ugovor o izgradnji novih objekata vrijedan gotovo 15 milijuna kuna

U okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., naziv poziva: Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, naziv projekta: „MI u zajednici“, potpisani su 30. kolovoza 2022. ugovori o gradnji.

Vrijednost projekta iznosi 14.977.339,53 kn.

Ravnateljica Doma za odrasle osobe Lobor-grad Darinka Sviben potpisala je ugovor o gradnji sa Danijelom Risekom, ing. građ, direktorom HIDROING d.o.o. za graditeljstvo i hidrogradnju iz Varaždina. Gradit će se tri dvojna objekta za pružanje izvaninstitucijskih usluga organiziranog stanovanja za 36 osoba na području općine Lobor.

Ravnateljica Darinka Sviben potpisala je i ugovor o gradnji s Marijanom Đunđekom, direktorom GRAD-MONT d.o.o iz Radovana. Na području grada Zlatara će se graditi objekt za pružanje izvaninstitucijske usluge organiziranog stanovanja za 8 osoba, psihosocijalne podrške za 10 osoba i boravka za 10 osoba.

Ovime Dom za odrasle osobe Lobor-grad promiče socijalnu uključenost i smanjenje nejednakosti osoba s invaliditetom kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

www.sjever.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.