Now Reading:
Dobre vijesti za roditelje: Općina Veliki Bukovec je i ove godine osigurala značajna sredstva kako bi pomogla roditeljima oko troškova školovanja
Full Article 3 minutes read

Dobre vijesti za roditelje: Općina Veliki Bukovec je i ove godine osigurala značajna sredstva kako bi pomogla roditeljima oko troškova školovanja

Općina Veliki Bukovec ide u prvi ovogodišnji rebalans proračuna kojim se on povećava za 986 tisuća kuna te sada iznosi 10,9 milijuna kuna. Odlučeno je tako na sjednici Općinskog vijeća u utorak na kojoj je, osim rebalansa proračuna, donesen niz hvalevrijednih odluka koje se tiču učenika, studenata, novopečenih roditelja i mladih obitelji.

Naime, Općina će i ove školske godine sufinancirati produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi Veliki Bukovec, ali i školsku prehranu u iznosu od 40 kuna mjesečno po učeniku, za što su sredstva osigurana u proračunu.

Da Općina Veliki Bukovec brine o svojim stanovnicima, a posebno mladima, potvrđuje i program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Kako naglašava načelnik Franjo Vrbanić, mlade obitelji su u fokusu ove općinske vlasti koja ovom demografskom mjerom želi zadržati svoje stanovništvo.

– Cilj nam je zadržati mlade obitelji, ali i potaknuti njihovo doseljavanje, zbog čega vjerujemo da će ovaj program dugoročno utjecati na povećanje broja mladih u našoj Općini i njezin kontinuirani razvoj – rekao je načelnik Vrbanić.

Općina će tako sufinancirati rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju stambenog prostora u iznosu od 50 posto ukupne vrijednosti radova, a maksimalno do iznosa od 8.000 kuna, s ciljem povećanja kvalitete života.

Na sjednici je donesena i odluka o isplati jednokratne novčane pomoći studentima s područja Općine Veliki Bukovec u iznosu od 1.000 kuna, a načelnik Vrbanić poručio je kako ovom potporom studentima i njihovim roditeljima, s obzirom na sve veće troškove života, nastoje barem malo olakšati studij. Za iduću godinu načelnik je najavio raspisivanje stipendija za studente s područja općine.

– Osim ove hvalevrijedne odluke, nastavljamo s dodjelom jednokratne novčane pomoći novopečenim roditeljima u iznosu od 3.000 kuna. Radi se o povećanju u odnosu na prošlu godinu za 500 kuna po djetetu – kazao je Vrbanić dodajući da se u cijeloj priči nije zaboravilo ni na mještane treće životne dobi. Jednokratne novčane naknade za njih bit će teme slijedeće sjednice Vijeća.

Što se tiče prihvaćene izmjene proračuna, ona uvjetuje i izmjene pojedinih programa. Tako su Općinski vijećnici prihvatili izmjene programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, kao i programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godini. Istaknimo da je za rekonstrukciju mosta preko rijeke Plitvice u Dubovici Općina osigurala dodatnih 308 tisuća kuna za realizaciju tog projekta.

Kapela Podravska uskoro će dobiti novo nogometno igralište. Općina će umjesto planirane 353 tisuće kuna izdvojiti 601 tisuću kuna. Naime, zbog rasta cijena na tržištu trebalo je pronaći dodatna sredstva, što je sada osigurano u proračunu.

Na sjednici Vijeća izmijenjen je i plan programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i to radi ogromnih šteta koje je prouzročila razorna tuča. Naime, Općina će za pomoć svojem stanovništvu osigurati 100 tisuća kuna.

Dodajmo i da je jedna od tema razgovora na Vijeću bio program predstojećeg obilježavanja Dana općine. Kako je najavio načelnik Vrbanić program će ponuditi sadržaje za sve dobne skupine mještana i za posjetitelje. Jedna od novina je i utrka „Cener tri rijeke” za koju već sada vlada veliki interes.

sjever.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.