Now Reading:
DA NE POVJERUJEŠ! Ovo je najskuplji burger u Hrvatskoj – cijena mu je 1.250 kuna!!! Vlasnik restorana kaže: ‘Koštat će i 2.500″
Full Article 3 minutes read

DA NE POVJERUJEŠ! Ovo je najskuplji burger u Hrvatskoj – cijena mu je 1.250 kuna!!! Vlasnik restorana kaže: ‘Koštat će i 2.500″

Zadarski.hr objavio je gotovo nevjerojatnu priču o restoranu u kojem burger košta nevjerojatnih 1.250 kuna, a prema svemu sudeći, bit će još i skuplji!

Kraken Bar na otoku Viru, koji je nekad bio sinonim za masovni i jeftini turizam, odlučio je svojim gostima ponuditi ekskluzivne proizvode. Vlasnik Ante Bašić, 26-godišnji ugostitelj čija je obitelj već 40 godina u ovom poslu, ne skriva te cijene i kaže da je svjestan da su one mnogima previsoke, no ističe kako je na otoku htio napraviti nešto drugačije, luksuznije i bolje od uobičajene ponude fast fooda, pizza, ćevapa i špageta.

-Da, točno je. Burger košta 1250 kuna. Ali, zbog njega sam svaki puta u minusu, jer su sastojci nevjerojatno skupi. Zato ću iduće sezone morati udvostručiti cijenu. Koštat će 2.500 kuna – otkrio je Ante za Zadarski.hr.

Cijena je doista nevjerojatna i čovjek se doista zapita što je to u tom burgeru da mora koštati toliko.

Ante je otkrio da se radi o burgeru u kojem je pljeskavica od dvije vrste vrhunske i odležane govedine. Pecivo je njihovo, domaće, a karamelizirano je smeđim šećerom. Grand marnier umak radi se od tog vrhunskog konjaka, a u burger ulaze i gušćja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balsamico octu, engleski sir za koji su morali dobiti posebne dozvole kako bi ga uvezli, te talijanski sir čija je specijalnost što sazrijeva u pećini. Sve se nadopuni cherry rajčicama u vinegrette umaku od mandarina, a da bi iskustvo bilo potpuno na vrh burgera, kao ukusna dekoracija, dolazi veliki rep jastoga.

U godinu dana prodali ih sedam!

U vrijeme kada se građani bore s inflacijom, rastućim cijenama hrane i energenata, teško je povjerovati da ima klijenata, no Ante se ne žali.

-U godinu dana prodali smo, mislim, sedam komada ovog burgera. Ali zato u ponudi imamo i brojne druge specijalitete koji su mnogo povoljniji, pa svatko može pronaći nešto za sebe. Htio sam učiniti nešto posebno. Uveo sam roštilj po američkoj metodi. Osim burgera, imamo krilca i rebarca, te vrhunsku A5 govedinu po 6.000 kuna za kilogram. Mislite da je to skupo? Nije, istu takvu prije nekoliko godina jedan je zadarski restoran prodavao za 7.400 kuna po kili. U međuvremenu je sve poskupjelo, pa smo mi zapravo jeftini – objašnjava Ante za Zadarski.hr.

Oni su jeftini? A mi smo, moramo priznati, zbunjeni i šokirani!

screenshot/youtube-gastro tražilica
sjever.hr/zadarski.slobodnadalmacija.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.