Now Reading:
Bosilj: Očekujemo zatvor i oštru kaznu za počinitelja koji je unakazio spomenik žrtvama holokausta u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Bosilj: Očekujemo zatvor i oštru kaznu za počinitelja koji je unakazio spomenik žrtvama holokausta u Varaždinu

Grad Varaždin objavljuje u srijedu 31. kolovoza 2022. godine priopćenje za javnost u vezi oštećenja spomenika žrtvama holokausta u Šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu.

Očevidom Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina utvrđena je materijalna šteta na spomeniku u iznosu  oko 9.000,00 kuna.

U tijeku je postupak izbora izvođača radi žurne sanacije oštećenja na spomeniku, o trošku Grada Varaždina, te se saniranje oštećenja spomenika očekuje u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Protiv počinitelja po službenoj dužnosti pokrenut je kazneni postupak za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, počinjeno iz niskih pobuda (za što je predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina zatvora).  Grad Varaždin će u svojstvu oštećenika, nadležnom sudu podnijeti Prijedlog za ostvarivanje imovinskopravnog zahtjeva radi naknade štete koja mu je počinjena.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj oštro je osudio nedjelo.

-Očekujemo da će pravosudna tijela kojima smo prijavili nedjelo kazneno progoniti i izreći odgovarajuću zatvorsku kaznu. Pojedinci koji čine takva nedjela nanose veliku štetu ugledu Varaždina. Građani Varaždina odaju počast svim žrtvama holokausta, a posebno jer su u njemu živote izgubili i Varaždinci, članovi ugledne židovske zajednice. Ovo je već drugi put da se oštećuje spomenik i tome se mora stati na kraj oštrim kažnjavanjem.

www.sjever.hr
31.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.