Now Reading:
Župan Posavec Zavodu za hitnu medicinu predao dva nova sanitetska vozila – “Cilj nam je da brzom intervencijom dođemo u svaki kutak Međimurja u najkraćem mogućem vremenu”
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec Zavodu za hitnu medicinu predao dva nova sanitetska vozila – “Cilj nam je da brzom intervencijom dođemo u svaki kutak Međimurja u najkraćem mogućem vremenu”

Za kvalitetniji, bolji i ugodniji prijevoz koji kroz godinu koristi više od 28 tisuća pacijenata, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije nabavio je dva nova vozila sanitetskog prijevoza, a čija je predaja izvršena u utorak ispred prostorija Zavoda. Riječ je o vozilima marke Peugeot Boxer, ukupna vrijednost nabave iznosila je 821.500,00 kuna, a sredstva je osigurala Međimurska županija.

Tom je prilikom ravnateljica Zavoda Vladimira Križaj – Grabant objasnila kako je riječ o vozilima koja su posebno prilagođena za prijevoz pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta, a dodatno su prilagođena i za prijevoz nedonoščadi, odnosno za prihvat inkubatora Županijske bolnice Čakovec.

– Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije trenutno ima 18 vozila koje koristi za djelatnost sanitetskog prijevoza te deset za djelatnost hitne medicine. Želja nam je obnoviti i pomladiti vozni park jer bi tako naša vozila bila ugodnija i sigurnija za naše pacijente. To možemo postići samo redovitom nabavom novih vozila koja ne bi bila moguća bez pomoći Županije – rekla je Križaj – Grabant dodavši kako vozila za sanitetski prijevoz godišnje prijeđu od 750 do 800 tisuća kilometara.

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako mu je drago uvijek kada je u pitanju realizacija projekata koji se odnose na poboljšanje standarda i ulaganja u zdravstveni sustav.

– Itekako nam je važno ulaganje u bolju zdravstvenu skrb, tako da ju ravnomjerno razvijamo kroz sve razine zdravstvene zaštite. Zavod za hitnu medicinu stacioniran je ovdje u Čakovcu gdje mu je sjedište, međutim ispostava hitne medicine postoji i u Prelogu, Murskom Središću i u Kotoribi. Na taj način cilj nam je da brzom intervencijom, dostupnošću medicinskog osoblja i tehničara dođemo u svaki kutak Međimurja u najkraćem mogućem vremenu. Uvijek je brzina reakcije u zdravstvenom sustavu najvažnija i nekad može spasiti ljudski život – kazao je župan Posavec te podsjetio kako je to tek jedan od koraka kojim Županija ove godine želi omogućiti svim pacijentima bolje zdravstvene uvjete.

– Paralelno s ovom investicijom rekonstruira se i Zavod za javno zdravstvo, energetski se obnavlja nekoliko zgrada u Županijskoj bolnici u Čakovcu, a rekonstruira se i pedijatrija. Imamo u planu i daljnja ulaganja i investicije, počevši od Centra palijativne medicine do rekonstrukcije biokemijskog laboratorija te mnogih programa i projekata rekonstrukcije odjela. U okviru mogućnosti koje imamo, doista se trudimo da infrastrukturno omogućimo najbolju zdravstvenu skrb za naše pacijente – zaključio je župan Posavec.

jmiklauzic/www.sjever.hr
30.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.