Now Reading:
Poljoprivrednici, prijavite se: Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je 2,5 milijuna kuna, evo detalja
Full Article 2 minutes read

Poljoprivrednici, prijavite se: Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je 2,5 milijuna kuna, evo detalja

Kako je ranije i najavljeno, Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je Javni poziv za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu. Mjere na koje poljoprivrednici mogu računati predstavili župan Marko Marušić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić.

-Riječ je o 11 mjera za ukupno 16 namjena, od potpora biljnoj, voćarskoj i ekološkoj proizvodnji, potpora stočarskoj proizvodnji, sufinanciranju premije osiguranja usjeva i sufinanciranju razvojnih projekata do potpora u pčelarstvu i onih za analizu poljoprivrednog zemljišta i za kupnju prodajne ambalaže za voće i povrće te za poticanje prodaje poljoprivrednih proizvoda – kazao je župan Marušić naglašavajući da su sve mjere kreirane u dogovoru sa samim poljoprivrednicima jer se željelo da one budu odgovor na njihove konkretne potrebe.

-Zato mislimo da su ove mjere dobro pogođene i da će odaziv biti velik – kazao je župan ističući da je za ovu namjenu iz proračuna izdvojeno ukupno 2,5 milijuna kuna te da će Javni poziv biti otvoren do 30. studenog ove godine.

Važno je napomenuti da se jedan korisnik može prijaviti za više mjera, ali ukupan iznos potpora ne može biti viši od 50 tisuća kuna godišnje. Također je važno istaknuti da unatoč tome što se Javni poziv sada raspisuje, u obzir će se uzimati svi prihvatljivi troškovi od 1. siječnja, tako da, kako je naglasio župan, nitko neće biti zakinut.

Sve mjere ukratko je predstavio pročelnik Pavičić i osvrnuo na one novokreirane kao i one za koje bi se, s obzirom na aktualnu sušu, moglo reći da su prijeko potrebne.

-Uz ostalo sufinancirat ćemo i nabavku opreme za sustav navodnjavanja na OPG-u. Na ovoj mjeri su inzistirali sami voćari i povrćari i tu smo uslišili njihove želje na način da smo postotak sufinanciranja s 50 povećali na 70 posto – kazao je Pavičić.

Od novih mjera istaknuo je one za stočare, a to su potpore za umjetno osjemenjivanje nazimica i krmača te goveda, kao i one za pčelare, a tiču se kupnje pčelinjih pogača.

Detaljan popis svih mjera i sam tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / bbz.hr
30.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.