Now Reading:
Ogromna ulaganja u obrazovanje: diljem Međimurja stvaraju se nikad bolji uvjeti za školarce
Full Article 2 minutes read

Ogromna ulaganja u obrazovanje: diljem Međimurja stvaraju se nikad bolji uvjeti za školarce

Osim brojnih mjera koje Međimurska županija već niz godina provodi kako bi učenicima i njihovim roditeljima olakšala školovanje, ulaže i u obrazovnu infrastrukturu.

Tako je u Osnovnoj školi Goričan u tijeku završna faza rekonstrukcije školske kuhinje i nabavka opreme, u Peklenici se uređuje višenamjensko školsko igralište, a prema riječima župana Matije Posavca, kuhinja je rekonstruirana i opremljena i u Vratišincu.

-U Štrigovi su sanirana krovišta na školskoj sportskoj dvorani. U Domašincu je rekonstruirana kotlovnica, u Gornjoj Dubravi je saniran ulaz, odnosno u Područnoj školi Donji Vidovec u samu školsku zgradu. To je investicija koja je u tijeku – rekao je Posavec.

Radno je i u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu. Tamo su u tijeku nabava i ugradnja kotla za centralno grijanje te rekonstrukcija cjevovodnog sustav. U Ekonomskoj školi je u tijeku nabavka i ugradnja kotla za centralno grijanje, dok je na dvorani Graditeljske škole završena fasada te se priprema unutarnje uređenje.

-Prema tome, ima još u puno škola sitnih investicija soboslikarsko ili ličilačkih radova – kazao je Posavec.

Pripremaju se i radovi na asfaltiranju pri Osnovnoj školi Strahoninec. Naime, velik broj učenika sa stražnje strane ide u školu, a taj pristup ne prati pješačka staza zbog čega će Međimurska županija u utorak naručiti radove na asfaltiranju jednog dijela kako bi 500-tinjak učenika te škole imalo sigurniji put.

-U nekim školama se ugrađuju dizalice topline kao jedan iskorak u energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije – zaključio je župan.

tklopotan / www.sjever.hr
30.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.