Now Reading:
Bosilj primio našeg najboljeg BMX vozača Marina Ranteša i dao inicijativu da se u Varaždinu osnuje klub za ljubitelje ovog atraktivnog olimpijskog sporta
Full Article 2 minutes read

Bosilj primio našeg najboljeg BMX vozača Marina Ranteša i dao inicijativu da se u Varaždinu osnuje klub za ljubitelje ovog atraktivnog olimpijskog sporta

Varaždinca Marina Ranteša, jednog od ponajboljih svjetskih BMX vozača, danas u utorak 30. kolovoza 2022. u Gradskoj vijećnici primio je Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina. Čestitao mu je na nedavno osvojenoj brončanoj medalji u disciplini BMX slobodni stil na Europskom prvenstvu održanom u Münchenu te na 1. mjestu na Challenge Tour koje se održalo protekli vikend u Varaždinu.

Za uspjeh je dodatno financijski nagrađen, a gradonačelnik  Bosilj je na prijemu u Gradskoj vijećnici istaknuo:  

-U Münchenu je održano multisportsko europsko prvenstvo na kojem je Hrvatska osvojila pet medalja. Mnogima je promakla informacija da je tamo Marin Ranteš osvojio brončanu medalju u olimpijskom sportu, BMX slobodnom stilu biciklizma. Uz to, on je u međuvremenu osvojio i prvo mjesto na jakom Chellenge Tour natjecanju u Varaždinu i red je da mu čestitamo na svim tim velikim rezultatima. Siguran sam da će Marin za dvije godine nastupiti na olimpijskim igrama – rekao je gradonačelnik i dodao da je Grad Varaždin izdvojio sredstva za obnovu skate/BMX parka u Varaždinu te je dao inicijativu da se u Varaždinu osnuje klub koji bi okupio sve koji se žele baviti tim atraktivnim olimpijskim sportom.

Marin Ranteš je zahvalio na podršci koju dobiva od Grada Varaždina.

-Nakon ovog uspjeha odlazim na natjecanje u Barcelonu, a potom nastavljam s treninzima u Americi. Pripremam se za svjetsko prvenstvo u Abu Dhabi-u gdje će se početi skupljati bodovi za nastup na olimpijskim igrama. Podrška grada mi puno znači, a bitna je i stalna briga za obnovu parka. To mi je najdraže kad dođem doma i vidim park pun klinaca koji voze BMX. Nastup na olimpijskim igrama mi je ambicija broj jedan, to je još jedan od snova koje nisam realizirao, ali imam još vremena. – bio je optimističan Marin Ranteš koji je gradonačelniku poklonio volan svog bicikla.

Ta će se memorabilija naći u kolekciji ostalih vrijednih sportskih uspomena koje će biti ponuđene za otkup na humanitarnoj aukciji. Prijemu mladog sportaša nazočili su i Danijela Vusić, pročelnica i Dražen Cesar iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

sjever.hr/varazdin.hr
30.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.