Now Reading:
Je li Vlada znala za ogromnu pljačku plina? Evo što je izjavio ministar Filipović
Full Article 2 minutes read

Je li Vlada znala za ogromnu pljačku plina? Evo što je izjavio ministar Filipović

Hrvatsku potresa još jedan skandal – šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, a svih petero uhićenih u golemoj pljački Ine ostaje u istražnom zatvoru.

U akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić, piše Index.

I dok je ukupna šteta procijenjena na više od milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.
Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Ivan Sinčić na društvenoj je mreži, između ostalog, napisao:
-Nema šanse da politika nije umiješana u lopovluk. Gledajući ovaj cirkus oko INA-e, računam da će uprava Brodosplita i HBOR-a pasti za otprilike 30-ak godina

Ministar gospodarstva, Davor Filipović, koji je bio član nadzornog odbora INA-e, sazvao je hitan sastanak s upravom te tvrtke te je na početku čestitao institucijama na otkrivanju goleme pljačke u Ini.

Kazao je da je bilo nekih koji su pokušali dovesti u pitanje njegovu odgovornost.
-Sporni ugovor potpisan je dva mjeseca prije nego što sam došao u NO. Sve se događalo od 2020., poznato je tko je tada bio u NO-u, tko je bio predsjednik uprave INA-e. Zatražit ću reviziju plinskog biznisa 2020. Ta revizija će obuhvaćati i ulogu Uprave i Nadzornog odbora, cijene plina, ugovore… Važno je napraviti i reviziju internih kontrola -, rekao je Filipović, a prenosi Index.

Izvanredna sjednica NO-a održat će se u srijedu. 

screenshot/index
sjever.hr/index.hr
29.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.