Now Reading:
Habijan odgovorio oporbi: Grbin o svemu sve „zna”, ali „nije znao” da njegova žena ima sumnjivu diplomu
Full Article 2 minutes read

Habijan odgovorio oporbi: Grbin o svemu sve „zna”, ali „nije znao” da njegova žena ima sumnjivu diplomu

Šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan na svom je Facebook profilu komentirao pljačku INA-e te odgovorio oporbi koja, kako kaže, odgovornost za ugovor o kupoprodaji plina koji je pod istragom Uskoka prebacuje na hrvatsku Vladu.

To je, prema njegovim riječima, potpuni promašaj jer je odgovornost prije svega na INA-i.

-Neovisne institucije, Ured za sprječavanje pranja novca i Porezna uprava, pokrenule su i razotkrile ovaj slučaj, stoga vidimo da sustav funkcionira. Također, funkcionira i pravosuđe, kao neovisno i samostalno. Ovo je još jedan dokaz toga. Ured za sprječavanje pranja novca iskoristio je svoje ovlasti, blokirao je i “spasio” preko 800 milijuna kuna i nekretnine vrijedne 3 milijuna eura – poručuje Habijan te dodaje kako saborski zastupnik Peđa Grbin u svojim izjavama pokazuje elementarno neznanje.

-On o svemu sve “zna”, ali čudno je kako “nije znao” da njegova supruga ima sumnjivu diplomu, “nije znao” da je prijavljen na dva mjesta. I sada taj isti Grbin i taj SDP dijele lekcije i govore tko je za što odgovoran. Paradoks je da oporba priča o odgovornosti Vlade dok je upravo zahvaljujući neovisnim i samostalnim institucijama iste te Vlade, ova afera zaustavljena – zaključuje Habijan.

www.sjever.hr / FB Damir Habijan
29.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.