Now Reading:
Ekipe iz Splita, Pule, Čakovca i Koprivnice na 15. izdanju turnira Special Power League – sportske liga za djecu s teškoćama u razvoju – igrači Slaven Belupa iznenadili ih darovima
Full Article 2 minutes read

Ekipe iz Splita, Pule, Čakovca i Koprivnice na 15. izdanju turnira Special Power League – sportske liga za djecu s teškoćama u razvoju – igrači Slaven Belupa iznenadili ih darovima

Četiri malonogometne ekipe iz Splita, Pule, Čakovca i Koprivnice sudjelovale su na 15. izdanju turnira Special Power League – sportske liga za djecu s teškoćama u razvoju, koji se u nedjelju odigravao na koprivničkom gradskom stadionu „Ivan Kušek Apaš“.

Okupljene nogometašice i nogometaše, njihove roditelje, članove ekipa i ostale posjetitelje, uime Grada Koprivnice srdačno je pozdravio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zaželjevši im pritom puno sportskog uspjeha, a prije svega druženja sa svojim kolegama. Dobrodošlicu u grad svim sudionicima turnira zaželio je i dopredsjednik NK Slaven Belupo Goran Međurečan, dok su sa prigodnim poklonima sve prisutne natjecatelje razveselili nogometaši Slaven Belupa Tomislav Božić, Mateo Kocijan i Filip Hlevnjak.

Kako navode u Hrvatskom nogometnom savezu, osnovna ideja projekta je motivirati djecu s teškoćama u razvoju da se aktivno uključuju u društvo sportskim aktivnostima. Projekt je osmišljen na temelju činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju priliku na adekvatan način baviti se sportom. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju u dobi od 9 do 17 godina nisu u dovoljnoj mjeri uključena u trenutno dostupne programe rekreativnih sportskih aktivnosti. Projektom se pomaže djeci i osobama s teškoćama u razvoju poboljšati svoje zdravlje, psihološku dobrobit i kvalitetu života, povećavajući im sposobnost za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Special Power League (SPL) osnovana je 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge “Akademija zdravog življenja”, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Udruga “Veliko Srce” iz Koprivnice, Udruga “Latice” iz Koprivnice, Udruga “Pogled” iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Udruga za Downov sindrom 21 Rijeka, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” Osijek, kao i nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

sjever.hr/koprivnica.hr
29.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.