Now Reading:
NAJVEĆI KULINARSKI DOGAĐAJ U SLOVENIJI Kuhari Čakovca i Štrigove predstavljali Međimurje i Hrvatsku na Bogračfestu u Lendavi, a podršku im pružila i gradonačelnica Cividini
Full Article 2 minutes read

NAJVEĆI KULINARSKI DOGAĐAJ U SLOVENIJI Kuhari Čakovca i Štrigove predstavljali Međimurje i Hrvatsku na Bogračfestu u Lendavi, a podršku im pružila i gradonačelnica Cividini

U starogradskoj jezgri Lendave, kao dio manifestacije Festival Vinarium, održan je tradicionalni Bogračfest – najveće natjecanje u kuhanju bograča u Sloveniji. U kuhanju su se okušale i snage odmjerile 63 ekipe, među kojima su se našli i predstavnici Čakovca i Turističke zajednice grada Čakovca, Štrigove i Pučkog otvorenog učilišta Čakovec.

Podršku im je svojim dolaskom i bodrenjem dala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je uz dogradonačelnika Lendave u obnašanju dužnosti gradonačelnika Ivana Koncuta obišla štandove i manifestaciju, koja se ove godine protezala na natjecateljskom terenu dugom čak 700 metara. Kako je pritom rekao Koncut, Bogračfest je već dugi niz godina sinonim za najveći kulinarski događaj u Sloveniji te s ponosom nose titulu svjetske prijestolnice bograča, ali i rado ugošćuju međimurske ekipe koje su nerijetko u samom vrhu natjecanja.

Ipak, najboljim bogračem žiri je ove godine ocijenio onaj koji su pripremili stari znanci manifestacije, domaća ekipa Filc, drugo mjesto osvojila je tvrtka Eko park d.o.o. Lendava, a treći su bili majstori bograča iz Termi Lendava. Svi oni tajnu vrhunskog bograča skrivaju, no naglasili su da je jedan od ključnih začina – dobra volja.

Bogračfest je tijekom cijelog dana, ali i u večernjim satima privukao brojne posjetitelje koji su se na ulici mogli diviti kuharima te sudjelovati u popratnom programu, a velik broj posjetitelja imale su i međimurske ekipe koje su odradile odličan posao, kako ukusnim bogračom, tako i promocijom Čakovca kao turističke destinacije.

Posljednja subota u kolovozu ponudila je ne samo autentični ugođaj uz miris jela, već i raznoliko cjelodnevno događanje s popratnim programom za djecu uz slatku ulicu, zabavu na gradskoj pozornici, brojne prilike za fotografiranje, kulinarskom ulicom i večernjim koncertnim događanjima. Festivalom Vinarium, koji se ove godine održava od 26. kolovoza do 4. rujna, sljedeće će subote završiti 43. Lendavska berba, a tijekom festivala priredit će se i hrvatska večer.

sjever.hr/cakovec.hr
28.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.