Now Reading:
Varaždin kao „mala Švicarska” – na Korzu svečano otkrivena ploča partnerskom gradu, švicarskom Schaffhausenu
Full Article 2 minutes read

Varaždin kao „mala Švicarska” – na Korzu svečano otkrivena ploča partnerskom gradu, švicarskom Schaffhausenu

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj ugostio je gradonačelnika švicarskog partnerskog grada Schaffhausena Petera Neukomma u Gradskoj vijećnici gdje su na sastanku raspravljali o međusobnoj suradnji, a potom na Korzu otkrili ploču s grbom i imenom partnerskog grada.

Gradonačelnik Bosilj izjavio je kako je ovo već deseta tabla koju postavljena na Korzu.

-Žao mi je što se tri godine čekalo od potpisivanja povelje da se postavi tabla Schaffhausena. Mi smo ove godine intenzivirali suradnju, bili smo Raymond Rojnik i ja u Schaffhausenu i dogovorili da će nam zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri sljedeće godine biti Švicarska – rekao je Bosilj te istaknuo kako su raspravljali o međusobnoj suradnji gimnazija kao i na području sporta.

– Oni su izuzetno jaki u rukometu i mi smo dobri u rukometu, oni imaju odličan nogomet i mušku i žensku odbojku. Mislim da ćemo pronaći puno niša suradnje s prijateljskim gradom koji je otprilike iste veličine kao i Varaždin – dodaje gradonačelnik.

Peter Neukomm, gradonačelnik Schaffhausena izjavio je kako dva grada već četiri godine vezuje partnerstvo koje je poljulala pandemija te da ga sada nadograđuju. U Varaždinu mu je ovo treći puta te naglašava kako ovdje uistinu uživaju. Istaknuo je kako je Schaffhausen počašćen i kako će isto učiniti tamo kako bi Varaždin bio vidljiviji domaćem stanovništvu.

Generalni konzul Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac najavio je kako je dogovorena organizacija gospodarskog foruma malih i srednjih poduzetnika i kako će Armin Baumman, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika Švicarske vrlo rado doći u Varaždin.

-Ne mora sve biti u Zagrebu, mislim da to možemo jako dobro i kvalitetno napraviti u suradnji s gradom Schaffhausenom i načelno smo dogovorili da će se taj forum svake druge godine održavati u Varaždinu, i svake druge u Schaffhausenu, da damo priliku hrvatskim i švicarskim gospodarstvenicima da što tješnje surađuju. I gradonačelnik je nedavno rekao da smo već postali „mala Švicarska” i nadam se da ćemo uskoro postati „malo veća Švicarska” – rekao je Mikac.

abrkic/sjever.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.