Now Reading:
Sve je spremno za početak nove školske godine – župan Koren sastao se s ravnateljima, a za prvašiće osigurani sigurnosni prsluci
Full Article 2 minutes read

Sve je spremno za početak nove školske godine – župan Koren sastao se s ravnateljima, a za prvašiće osigurani sigurnosni prsluci

Koprivničko-križevački župan Darko Koren u petak je sa suradnicima u prostoru Županijske uprave održao sastanak s ravnateljima osnovnoškolskih ustanova s područja Koprivničko-križevačke županije uoči početka nove školske godine 2022./2023.

Tom prilikom, ravnateljima su tradicionalno uručeni sigurnosni prsluci za učenike prvih razreda, koje su osigurali Županija i Županijska uprava za ceste KKŽ, kako bi na putu do škole bili što uočljiviji u prometu.

Župan je naglasio odličnu komunikaciju s ravnateljima te izrazio zadovoljstvo funkcioniranjem obrazovnog sustava u protekloj godini, koja je bila prilično složena i puna izazova. Zahvalio im je na uloženom trudu, razumijevanju i strpljenju, a posebno je zahvalio ravnatelju ŽUC-a Dragutinu Guzaliću na dugogodišnjoj suradnji u donaciji sigurnosnih prsluka.

-U prve razrede naših škola upisano je 965 učenika, nešto manje nego prošle godine, a na nama je da se borimo za svakog od njih i osiguramo im uvjete koji ih potiču da budu dobri učenici i dobri ljudi te da svojim primjerom doprinose razvoju našeg društva. Želja nam je da svi oni ostanu živjeti i raditi ovdje te da oplemenjuju našu zajednicu – istaknuo je župan te dodao kako je godina iza nas najuspješnija što se tiče investicija u obrazovanje.

-U partnerstvu s općinama izgradili smo nove školske sportske dvorane, dvije su već otvorene, a sada u rujnu na redu su Rasinja i Kalinovac, a zatim ostaje i Kloštar Podravski. Dodajmo tome i Centar kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu, a uz ostale manje projekte ukupni iznos ulaganja je oko 160 milijuna kuna. To je investicijski ciklus kakav se ne pamti u dugom razdoblju – rekao je Koren.

Župan je također naglasio kako je ovo prilika da se apelira na vozače da obrate posebnu pozornost na učenike u prometu, odnosno da budu na posebnom oprezu u blizini škola.

Na radnom dijelu sastanka s ravnateljima raspravljalo se o organizaciji nastave, smjernicama za uštedu energije i proračunu za 2023. godinu.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek te viša savjetnica Sonja Pleše.

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 5. rujna, a župan je tom prilikom ravnateljima, nastavnicima i učenicima poželio mnogo sreće i uspjeha u radu i učenju.

sjever.hr/kckzz.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.