Now Reading:
Na već tradicionalnoj likovnoj koloniji u Stubakima nastaju prava remek-djela s motivima Zagorja
Full Article 2 minutes read

Na već tradicionalnoj likovnoj koloniji u Stubakima nastaju prava remek-djela s motivima Zagorja

U Stubičkim Toplicama u tijeku već tradicionalna 26. po redu likovna kolonija s ciljem promocije slikarstva i zagorskog kraja.

Općinski načelnik Josip Beljak istaknuo je kako se u Stubakima već godinama na ovom događaju okupi dvadesetak umjetnika iz cijele sjeverozapadne Hrvatske od Varaždina pa do Jastrebarskog.

-Ovdje nastaju prekrasne slike, prekrasni motivi našeg Zagorja i naših Stubičkih Toplica koje onda krase i urede naših općinskih prostorija i svih drugih ureda ustanova u vlasništvu općine, a i šire budući da ih koristimo i kao lijepe poklone kada idemo negdje u goste i na taj način isto širimo ljepotu našeg Zagorja i naših Stubičkih Toplica – pojasnio je načelnik dodavši kako se umjetnici svake godine rado vraćaju, a oni ih sa zadovoljstvom ugoste.

-Mi smo već jedni veliki prijatelji. Ipak je to već dugogodišnja tradicija i uvijek se rado odazovu i lijepo im je ovdje kod nas – dodao je Beljak.

Prekrasne zagorske motive u nastajanju došla je pogledati i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek.

-Već 26. godinu je ova lijepa tradicija likovne kolonije. Krapinsko-zagorska županija je godinama prisutna kao supokrovitelj, podržavatelj ove lijepe, hvalevrijedne likovne kolonije. Na jednom mjestu okupljaju se umjetnici, branitelji, svi zainteresirani zaljubljenici u umjetnost. Ovdje je zaista ugodno i lijepo i pretpostavljam da umjetnici uživaju izrađujući svoje nove kreacije ove godine – poručila je Petek.

abrkic/sjever.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.