Now Reading:
Čekali 15 godina i dočekali! DVD Nedelišće dobilo novi vatrogasni dom na radost svih vatrogasaca i mještana – čestitao im i župan Posavec
Full Article 2 minutes read

Čekali 15 godina i dočekali! DVD Nedelišće dobilo novi vatrogasni dom na radost svih vatrogasaca i mještana – čestitao im i župan Posavec

Nedelišćanski vatrogasci konačno su dočekali izgradnju novog vatrogasnog doma koji je otvoren nakon više od 15 godina pokušaja realizacije jednog od najvažnijih i najvrjednijih projekata u Nedelišću.

Projekt je vrijedan više od 4 milijuna kuna, a DVD Nedelišće dobilo je adekvatne prostorije kojima su zadovoljeni svi uvjeti nužni za funkcioniranje vatrogasaca. U spremištu ima mjesta za 3 vatrogasna vozila i za svu potrebnu vatrogasnu opremu, a prostorije doma raspoređene su na dva kata. Značaj novog doma potvrđen je već prije mjesec dana kada je zahvaljujući brzoj intervenciji spriječena veća šteta tijekom požara na području općine.

Veliki ponos bio je vidljiv na licima 60-ak članova DVD-a Nedelišće koji su nazočili svečanosti otvorenja, a novi dom blagoslovio je župnik Ivan Herceg.

Čestitke na novim prostorijama uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved i članovi prijateljskih vatrogasnih društava, a predsjednik DVD-a Nedelišće Zlatko Marciuš u svom je govoru istaknuo novi cilj koji je društvo zacrtalo nakon otvorenja doma kojeg su priželjkivali dugi niz godina. Žele privući što veći broj djece i mladih da se priključe DVD-u Nedelišće te su već krenuli s osmišljavanjem aktivnosti za najmlađe.

Trenutno broje 30-ak članova mlađih od 18 godina, a s tom brojkom nisu zadovoljni s obzirom na broj stanovnika općine i činjenicu da Međimurska županija ima najveći broj vatrogasaca po stanovniku u Hrvatskoj.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.