Now Reading:
Australka u zagrebačkom hotelu boravila više od mjesec dana, pa otišla ne plativši račun od 20 tisuća kuna – sad boravi u pritvoru!
Full Article 1 minutes read

Australka u zagrebačkom hotelu boravila više od mjesec dana, pa otišla ne plativši račun od 20 tisuća kuna – sad boravi u pritvoru!

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjom državljankom Australije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da je 11. srpnja 2022. godine prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist došla u hotel u Draškovićevoj ulici u Zagrebu gdje je dovodeći u zabludu zaposlenicu hotela da će naknadno obaviti plaćanje, zatražila uslugu smještaja za četiri dana, iako je znala da nema novca za podmirivanje troškova smještaja.
 
Osumnjičena je, sumnja se, nekoliko dana kasnije, znajući da niti tada nema sredstava za plaćanje usluge, produžila boravak u hotelu, pritom održavajući u zabludi zaposlenike da će platiti uslugu smještaja, za što je u zalog predala svoju putovnicu i bankovnu karticu.
 

Međutim, 12. kolovoza osumnjičena je napustila hotel, a da prije toga nije podmirila troškove usluge smještaja u iznosu od oko 19.800 kuna, čime je oštetila trgovačko društvo u čijem je vlasništvu hotel.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja žena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

sjever.hr/zagrebacka-policija.gov.hr
27.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.