Now Reading:
Župan Stričak posjetio raseljene osobe iz Ukrajine u Turistu i Varaždinskim Toplicama
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak posjetio raseljene osobe iz Ukrajine u Turistu i Varaždinskim Toplicama

Povodom Dana neovisnosti Ukrajine, ali i šest mjeseci kako je Rusija započela invaziju na tu zemlju, te kako su prve osobe spas od ratnih razaranja pronašle u Varaždinskoj županiji, župan Anđelko Stričak posjetio je raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u kolektivnom smještaju u varaždinskom hotelu Turist i Domu 2 u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

U pratnji župana bili su ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček i član interventnog tima Tomislav Kojundžić, dok su im se u Varaždinskim Toplicama pridružili predsjednica Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica Ljubica Nofta i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić.

Posjet je bio prigoda da župan s raseljenim osobama popriča o kvaliteti smještaja, potpori koju dobivaju, a posebno su ga zanimale potrebe djece uoči početka nove školske godine.

– Ono što vi sada prolazite, to smo mi prolazili 1991. godine. Osobno sam bio uključen u obranu svoje domovine i znam koliko je teško na ratištu, na prvoj liniji, koliko je teško kada ti pogine suborac ili je ranjen. Međutim, tek kasnije shvatio sam koliko je teška neizvjesnost tvojih bližnjih doma kada ne znaju gdje si i što se s tobom događa. Stoga vjerujem da vam nije lako, posebice što nitko ne zna koliko će taj nesretni rat u Ukrajini trajati i koliko će još žrtava odnijeti, domova razrušiti. Međutim, mi smo ovdje da vam pomognemo i da vam izađemo u susret, kako bi vaš boravak u Varaždinu i Varaždinskoj županiji bio što spokojniji i sigurniji – izjavio je župan Stričak.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
26.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.