Now Reading:
U Zagrebu otvoren Ukrajinski dom – Tomašević: Ovo je prostor koji su Grad Zagreb i njegovi građani ustupili u znak podrške raseljenim Ukrajincima
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu otvoren Ukrajinski dom – Tomašević: Ovo je prostor koji su Grad Zagreb i njegovi građani ustupili u znak podrške raseljenim Ukrajincima

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sinoć je u Tomićevoj 2, povodom ukrajinskog Dana neovisnosti, otvorio Ukrajinski dom u Zagrebu.

Pozdravivši prisutne gradonačelnik Tomašević je izrazio zadovoljstvo što je upravo na Dan neovisnosti Ukrajine otvorio njihov dom u Zagrebu.

-Iznimno mi je drago bilo vidjeti ukrajinsku zastavu na zgradi u centru Zagreba. Ovo je prostor koji su Grad Zagreb i njegovi građani ustupili u znak podrške raseljenim Ukrajincima. Nadam se da se dobro osjećate u Zagrebu, gradu u kojem ste dobrodošli – poručio je gradonačelnik.

Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasyl Kyrylych zahvalio je gradonačelniku Tomaševiću i svim građanima Zagreba na novom prostoru Ukrajinskog doma kazavši kako je ukrajinska zajednica u Zagrebu iznimno ponosna na ovaj novi prostor u kojem će se moći okupljati i djelovati, osobito u ovim teškim trenutcima za ukrajinski narod.

Predsjednica Ukrajinske zajednice Grada Zagreba Marija Meleško kazala je da ukrajinska zajednica ima dugu povijest u Republici Hrvatskoj, pa tako i u gradu Zagrebu, istaknuvši kako su otvaranjem novih prostora ovog doma postavljeni temelji za budućnost, jer će im pružiti perspektivu za daljnji rast i razvoj.

Otvorenju su nazočili predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, Juraj Bahnik, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, Đuro Vidmarović, predsjednik Hrvatsko-ukrajinskog društva i bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Ukrajini, Franjo Gregurić, treći predsjednik Vlade RH i bivši predsjednik Hrvatsko-ukrajinskog društva te Boris Graljuk, bivši saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Ukrajinske zajednice Grada Zagreba.

www.sjever.hr/zagreb.hr
26.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.