Now Reading:
Mirisi Zagorja proširili se riječkim Korzom, sajmom 100 posto Zagorsko župan Kolar proveo i premijera Plenkovića
Full Article 50 second read

Mirisi Zagorja proširili se riječkim Korzom, sajmom 100 posto Zagorsko župan Kolar proveo i premijera Plenkovića

Krapinsko-zagorska županija devetu godinu zaredom organizira manifestacija „100% Zagorsko u Rijeci“, a dvodnevno predstavljanje najboljeg od Zagorja započelo je u petak što je došao provjeriti i premijer Andrej Plenković koji je u društvu župana Željka Kolara i riječkog gradonačelnika Marka Filipovića obišao štandove.


Svoje izvorne proizvode ove godine predstavlja 48 izlagača, poljoprivrednika, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizma i hotela. Među proizvodima su i zagorski štrukli te zagorski bagremov med koji odnedavno nose Europski certifikat zaštićenog porijekla, uz već poznate mlince i purice. Zagorski peku se na licu mjesta na samom Korzu pa će ih posjetitelji moći kušati svježe i tople.

U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice), a slušatelje riječkih radijskih postaja očekuju i brojne nagrade.

abrkic/sjever.hr
26.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.