Now Reading:
Hoće li nam vremenske prilike omogućiti uživanciju u vikendu? Kako gdje i kako kome!
Full Article 2 minutes read

Hoće li nam vremenske prilike omogućiti uživanciju u vikendu? Kako gdje i kako kome!

Diljem Hrvatske ovog je vikenda mnogo događanja, a nama na sjeveru jedno od najzanimljivijih svakako je varaždinski Špancirfest. Kiša je već malo pokvarila nekoliko špancirerskih dana, a izgleda da ni tijekom vikenda nećemo moći bez kišobrana.

U unutrašnjosti će danas biti djelomice sunčano no i dalje nestabilno, pa će mjestimice pasti malo kiše, a popodne su mogući lokalno i pljuskovi s grmljavinom, prognoza je DHMZ-a. Ujutro kratkotrajna magla, ponajprije po kotlinama i uz rijeke. Vjetar uglavnom slab.
Na Jadranu će biti većinom sunčano, ujutro slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, u Dalmaciji ponegdje i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, a na Jadranu od 21 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom između 28 i 32 °C, a u gorju malo niža.

Biometeorološka prognoza za petak

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Najosjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na umor i slabiju koncentraciju te lošiji san u noći na subotu. Tegobe će biti slabije izražene uz obalu.

Izgledi vremena

U unutrašnjosti će tijekom vikenda biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ali i dalje nestabilno pa će uglavnom popodne i navečer mjestimice biti pljuskova praćenih grmljavinom. Ujutro može biti lokalno magle, osobito po kotlinama.

Vjetar uglavnom slab.
Temperatura zraka bez veće promjene.

Na Jadranu će prevladavati sunčano. U nedjelju su uz povremeno više oblaka mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, u nedjelju većinom jugo.

www.sjever.hr/DHMZ
26.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.