Now Reading:
GRAĐANI NA IGLAMA Ipak skuplja struja, cijena grijanja ide u nebo! Hoće li Vlada ublažiti takvo divljanje cijena??
Full Article 1 minutes read

GRAĐANI NA IGLAMA Ipak skuplja struja, cijena grijanja ide u nebo! Hoće li Vlada ublažiti takvo divljanje cijena??

Hrvatski građani sa strepnjom čekaju što će biti u listopadu za kada se najavljuje poskupljenja struje, plina i toplinske energije, a svi čekaju Vladine mjere koje bi trebale ublažiti cjenovni udar na kućanstva, ali i na poduzetnike koji se već sada suočavaju s enormnim računima za struju i plin, donosi Jutarnji.hr

Cijena struje koju danas plaćaju hrvatska kućanstva deset je puta manja od tržišne, upozorio je jučer i premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade, a zbog Vladinih mjera struja je od 1. travnja za kućanstva poskupjela 9,4 posto, umjesto 23 posto koliko je trebala biti povećana u tom razdoblju.

U ovoj situaciji kada je cijena struje na burzi i više od 600 eura po megavatu, iako to još nitko ne potvrđuje, izgledno je da će od 1. listopada i građani morati plaćati nešto skuplju struju. Samo je pitanje koliko će Vlada i HEP intervenirati da ublaže to poskupljenje.

Zbog enormnog povećanja cijene plina očekuju se i do 50 posto veći računi za toplinsku energiju, a pretpostavlja se da će Vlada i tu morati reagirati kako bi to poskupljenje bilo manje.

sjever.hr/jutarnji.hr
26.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.