Now Reading:
FOTO Gotovo 120 polaznika iz cijele Hrvatske u Varaždinu izrađivalo svoje filmove
Full Article 2 minutes read

FOTO Gotovo 120 polaznika iz cijele Hrvatske u Varaždinu izrađivalo svoje filmove

Završila je 24. Škola medijske kulture „dr. Ante Peterlić” koja je petu godinu zaredom održana u Varaždinu. U ovogodišnjoj Školi sudjelovalo je gotovo 120 polaznika iz cijele Hrvatske, a osam dana radionica je, govori nam Sanja Zanki Pejić, voditeljica obrazovnih i revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza rezultiralo sjajnim filmovima.

Njih su polaznici imali priliku vidjeti u četvrtak na prezentaciji programskih sadržaja kada je predstavljeno 11 radioničkih i 2 seminarska programa.

– Rezultati su impresivni. Gotovo 120 polaznika je kroz osam dana stvaralo filmove, različite radio-filmske eksperimente, imamo čak i izložbu fotografija i filmove iz svih rodova, eksperimentalni, dokumentarni, igrani i animirani, kao i specijalizirane vježbe iz radionica oblikovanja zvuka, montaže, kamere i snimanja koji se kasnije mogu koristiti u nastavi – kazala nam je Zanki Pejić.

Inače, filmovi i materijali koji su nastali tijekom ovih osam dana bit će naknadno dostupni na njihovim web stranicama i bit će potpuno besplatni. Dapače, organizatori preporučuju njihovo korištenje u nastavnom procesu.

-Svi su iznimno pozitivno iznenađeni s tim koliko su u ovako kratkom roku uspjeli naučiti i postići iznimne rezultate – zaključila je Zanki Pejić.

Edi Erceg iz Krapinskih Toplica već šestu godinu pohađa Školu medijske kulture, a najavljuje da će u njoj sudjelovati i narednih godina. Ove je pohađao radionicu montaže, a dojmovi su odlični.

-Dobili smo sirovi materijal. Voditelji su nam pokazali neke osnove u programu, a ostalo smo sve sami montirali, dosta ima tu prostora za biti kreativan. Htio bih se baviti filmom tako da mislim da će mi ove vještine svakako koristiti – objasnio je Erceg.

Foto: FB Škola medijske kulture
tklopotan / www.sjever.hr
26.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.