Now Reading:
Župan Kolar obišao radove na izgradnji Područne škole Laz vrijedne 9,2 milijuna kuna – evo kada će učenici konačno sjesti u školske klupe
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar obišao radove na izgradnji Područne škole Laz vrijedne 9,2 milijuna kuna – evo kada će učenici konačno sjesti u školske klupe

Radovi na izgradnji Područne škole Laz stradale u potresu koji je pogodio Krapinsko-zagorsku županiju u punom su jeku. U to se uvjerio i župan Željko Kolar koji je u četvrtak sa suradnicima obišao radove vrijedne 9,2 milijuna kuna.

Izgradnja Područne škole Laz trebala bi završiti do kraja travnja iduće godine, a dosad je izvedeni iskop za temelje, gotovi su armirački radovi na temelju i zidovima temelja te armatura podne ploče, dok u četvrtak slijedi nastavak betonskih radova na podnoj ploči.

S obzirom da se radovi izvode prema planu, bez većih nedostataka i kašnjenja, župan Kolar pohvalio je stanje na samom gradilištu i kvalitetu dosad izvedenih radova.

-Mi ćemo se držati rokova, dakle 29. travnja škola mora biti gotova. Ravnatelj će imati jedan lijep i veseli zadatak da praktički kroz ljetne praznike pripremi kompletno školu za početak nastave. Slušajući komentare roditelja i ljudi koji ovdje žive svi su izuzetno zadovoljni kako idu radovi. Veliko je veselje da će ići u novu školu u jednosmjensku nastavu što prije nije bila i naravno da se tu onda otvaraju neke druge mogućnosti za vanškolske aktivnosti – rekao je Kolar.

Budući da se radi o objektu stradalom u potresu, Kolar se osvrnuo na obnovu ne skrivajući nezadovoljstvo.

Nema nikakvih dobrih vijesti i ne mogu poslati pohvale prema Ministarstvu graditeljstva i Fondu za obnovu Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije jer od zadnjeg sastanka kojeg smo imali s ministrom Paladinom i novim terminskim planovima i velikim obećanjima oko ponovno obećanja da ćemo krenuti sa stvarnom obnovom, to se nažalost nije dogodilo – poručio je Kolar.

Dodao je i kako ljudima jednostavno trebaju dobre vijesti vezane uz obnovu nakon potresa, a upravo ova škola jedna je od njih.

-Moram priznati da jednostavno više ne znam što bih rekao ljudima kojima su kuće stradale u potresu. Pripremam jedan sastanak za 9. mjesec s ministrom i nadam se da ćemo barem do tog sastanka imati izvođače radova pa da možemo barem s malo manje neugode pogledati ljude u oči – objasnio je Kolar.

Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica Branka Herceg naglasila je kako su županijske službe stvorile sve preduvjete za brzo i stručno provođenje ovog projekta koji je, prema njezinim riječima, izuzetno važan za sve mještane, posebno mlade obitelji i djecu koja će pohađati školu.

Zadovoljstvo što radovi napreduju planiranom dinamikom izrazio je i ravnatelj Osnovne škole Marija Bistrica Dominik Karajić.

-Bez obzira na to što smo ponekad bili skeptični, danas prisustvujemo jednom predivnom događaju jer je škola već jednim velikim dijelom napravljena i vidljiva je kvaliteta. Veseli nas da ćemo već sljedeće godine moći organizirati nastavu za učenike, s obzirom da su oni u improviziranoj učionici u DVD-u Laz – rekao je Karajić.

Inače, Područna škola Laz trenutno ima 27 učenika, no prema nekim projekcijama, u sljedećih pet godina ta bi brojka mogla narasti na preko 40.

tklopotan / www.sjever.hr
25.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.