Now Reading:
ZA NE POVJEROVATI Pao na natječaju zbog samo tri slova!
Full Article 2 minutes read

ZA NE POVJEROVATI Pao na natječaju zbog samo tri slova!

Da birokracija ponekad doista zna biti okrutna dokaz je slučaj poljoprivrednika iz zaleđa Zadra koji je bez novca za kupnju prikolice ostao, vjerovali ili ne, zbog tri slova.

Josip Krpina (28) prikolicu je kupio kako bi poboljšao posao. Planirao je za nju dobiti 26.000 kuna iz blagajne Zadarske županije. Prijavio se na natječaj za nabavu poljoprivredne mehanizacije, prikupio i više bodova nego što je trebalo, ali na adresu mu je stigla odbijenica, donosi Dnevnik.hr.

-Tražio sam od Županije da se očituju zašto, oni su mi i prije službene odbijenice potvrdili da je to zato što mi nedostaju na papiru tri slova, odnosno na računu – rekao je Josip.

Ta tri slova su – OPG. “Pao je” na natječaju jer je račun o kupnji bio na njegovo ime, a ne na ime OPG-a.

Iz Županije tvrde da su izričito naveli da računi moraju biti izdani na podnositelja, bilo da je riječ o trgovačkom društvu, zadruzi ili OPG-u. Dodaju i da mjesta za dodatnu korekciju jednostavno nije bilo jer „nije u redu prepravljati račun”.

Josip je ipak u pravu

Da je Josip u pravu, odnosno da korekcije nije ni trebalo biti, Dnevniku su potvrdili iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

U odgovoru stoji:
-U slučaju kada je riječ o OPG-u koji ima jednak OIB kao i fizička osoba koja mu je nositelj nema razlike u tretmanu računa, odnosno račun izdan na fizičku osobu bio bi prihvatljiv kao dokaz plaćanja troška.

Dok je s natječajima EU-a stvar jasna, na lokalnoj razini, čini se – stvari funkcioniraju drugačije i to je ono što Josipa posebno ljuti. Mogućnost žalbe, kaže, nema, ali želi, dodaje, da na njegovu primjeru mladi poljoprivrednici nauče lekciju.

screenshot/dnevnik.hr
www.sjever.hr/dnervnik.hr
25.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.