Now Reading:
Poznati varaždinski odvjetnik ulaže novac i okrupnjava drvnu industriju u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Poznati varaždinski odvjetnik ulaže novac i okrupnjava drvnu industriju u Hrvatskoj

drva

Varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković poznat je po ulaganjima u razne biznise izvan odvjetničkog posla, a prema zadnjim poslovnim potezima čini se da ozbiljno ušao u drvni sektor. Uskoković je, naime, uložio u austrijski holding Variso (ima 25 posto udjela) koji je u veljači ove godine preuzeo najprije Drvoproizvod iz Jastrebarskog, a početkom ožujka i većinski udio, 79 posto, Pan parketa iz Čačinaca – donosi Lider.hr.

Zatim je početkom kolovoza Pan parket kupio većinski paket dionica (od 70,77 posto) čabarske tvrtke Finvest Corp od dotadašnjega većinskog vlasnika Denisa Fudurića (53,08 posto) i Silvija Galića (17,69 posto). Dio je to šire priče, kaže Uskoković, u kojoj žele povezati domaće drvne industrije, a Pan parket bit će nositelj.

Osim u Variso, Uskoković je uložio u Auctor Holding, osnovan 2019., koji je većinski vlasnik Medike, najveće veledrogerije u Hrvatskoj, i PrimaPharme, najvećega ljekarničkog lanca u Hrvatskoj, no ta tvrtka ulaže i u turizam – vlasnica je HTP-a Korčula i HTP-a Orebić, Hotela Njivice i kamp-resorta na otoku Krku.

I dalje se bavi odvjetništvom, a u spomenute poslove uložio je vlastiti novac. Njegovi su ga partneri, rekao je za Lider.hr, prepoznali kao nekoga tko poznaje domaće tržište i tko je spreman dijeliti rizik njihovih investicija. Sve to može zahvaliti, kaže, specijalizaciji za korporativno i trgovačko pravo te financije tijekom dugogodišnje odvjetničke prakse.

www.sjever.hr / lider.hr
24.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.