Now Reading:
On sigurno neće biti zaposlenik mjeseca: firmu čiji je zaposlenik „opelješio” za 2,2 milijuna kuna, evo kako je krao….
Full Article 2 minutes read

On sigurno neće biti zaposlenik mjeseca: firmu čiji je zaposlenik „opelješio” za 2,2 milijuna kuna, evo kako je krao….

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 39-godišnjakom s područja Osječko-baranjske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, izvijestila je policija.

Sumnja se da je osumnjičeni kao djelatnik trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije 2018. godine s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za drugo trgovačko društvo s područja Virovitičko-podravske županije, na štetu trgovačkog društva kojeg je zaposlenik, a o čijim interesima je bio dužan brinuti, ovjeravao neistinito zaprimanje nekoliko tisuća tona određene robe.

Na temelju navedenog, oštećeno trgovačko društvo izvršilo je plaćanje neistinito zaprimljene robe trećem trgovačkom društvu, a koje trgovačko društvo je neisporučenu robu platilo trgovačkom društvu s područja Virovitičko-podravske županije te je na taj način osumnjičeni oštetio trgovačko društvo čiji je zaposlenik za 2.286.888,99 kuna, ostvarivši trgovačkom društvu s područja Virovitičko-podravske županije protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Također, osumnjičeni je u vezi neistinitog primitka spomenute robe izradio neistinitu dokumentaciju koju je svojim potpisom ovjerio kao istinitu i dostavio na knjiženje u oštećeno trgovačko društvo.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

www.sjever.hr
25.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.