Now Reading:
Dramatičnom utakmicom na Maksimiru Dinamo nadjačao Norvežane i osigurao Ligu prvaka nakon 3 godine!
Full Article 2 minutes read

Dramatičnom utakmicom na Maksimiru Dinamo nadjačao Norvežane i osigurao Ligu prvaka nakon 3 godine!

Dinamo je u infarktnoj uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Bodo/Glimt 4:1 i plasirao se u Ligu prvaka. Hrvatski prvak vodio je 2:0 golovima Oršića i Petkovića prije nego što je Gronbaek u 70. smanjio na 2:1 i gostima, koji su bili puno bolji u drugom poluvremenu, osigurao produžetak. U njemu su junaci bili Josip Drmić i Petar Bočkaj, koji su zabili za veliko slavlje na Maksimiru, analizira index.hr

I kad se činilo da će na kraju penali odlučivati o putniku u Ligu prvaka, ukazao se Josip Drmić, kojega je Čačić u igru ubacio u 82. minuti. On je fantastičnom dugom loptom u čisti zicer gurnuo Mahira Emrelija. Azerbajdžanac je izašao sam pred golmana koji je istrčao, ali se Emreli spetljao i izgubio loptu. Lopta je došla do Drmića na rubu šesnaesterca, on se krasno okrenuo i poslao ju je u prazan gol za 3:1.

Potpunu euforiju na Maksimiru u 120. minuti zamijenio je potpuni delirij. U jeku napada Norvežana Drmić je sa svoje polovice krenuo u čistu kontru. Golman Bodoa mu je na ulasku u šesnaesterac izbio loptu, ali je ona pala na noge Petru Bočkaju, koji je zabio u prazan gol za potvrdu Dinamova ulaska u Ligu prvaka nakon tri godine.

Foto: arhiva

sjever.hr/index.hr
25.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.