Now Reading:
Simultanka s velemajstorom Alojzijem Jankovićem na Špancirfestu
Full Article 2 minutes read

Simultanka s velemajstorom Alojzijem Jankovićem na Špancirfestu

Šahovsko društvo „Varaždin“ održava šahovsku simultanku koja će se odigrati u srijedu 24.8.2022. u 17 sati u Palači Herzer, kao i kadetski blitz turnir od 14 sati na Kazališnom trgu, čije su glavne nagrade igranje simultanke s poznatim velemajstorom.

PLAKAT – šah – simultanka – A.Janković

Alojzije Janković nositelj je najviše titule u šahu; titule velemajstora. Višestruki je kadetski i juniorski, te pojedinačni seniorski prvak Hrvatske u šahu. Također i višestruki reprezentativac Hrvatske, nastupio je na 14 europskih prvenstava, 2 svjetska prvenstva, te 2 šahovske Olimpijade. Osvajač brojnih međunarodnih turnira, član hrvatske reprezentacije koja je postigla najbolji ekipni rezultat u povijesti hrvatskog šaha diobom 3.-4. mjesta na europskom prvenstvu 2017.godine. Dugogodišnji je voditelj emisije Šahovski komentar na HRT 3, te autor brojnih šahovskih knjiga i članaka na engleskom jeziku. Član izvršnog odbora Svjetske šahovske organizacije (FIDE) u mandatu 2018.-2022., a u srpnju 2022. godine izabran je i za potpredsjednika Europske šahovske unije.

Simultana partija 

U organizaciji Šahovskog saveza Varaždinske županije i Turističke zajednice grada Varaždina u sklopu Špancirfesta održati će simultana šahovska partija sa velemajstorom Alojzijem Jankovićem u srijedu 24. kolovoza 2022. godine na Kazališnom trgu u Varaždinu, s početkom u 17:00 sati.

Velemajstor Janković će istovremeno igrati 25 šahovskih partija protiv isto toliko protivnika među kojima će biti osobe iz javnog života, predstavnici šahovskih klubova, te najbolji kadeti sa blitz turnira koji će se odigrati istoga dana s početkom u 14:00 sati.

Blitz turnir kadeta 

Kadeti iz šahovskih klubova Varaždinske i Međimurske županije odigrati će kvalifikacijski brzopotezni turnir sa kojeg će njih troje: pobjednik, najuspješnija kadetkinja i najuspješniji kadet do 12 godina starosti steći pravo sudjelovanja na šahovskoj simultanci sa velemajstorom Alojzijem Jankovićem. Turnir će se igrati po švicarskom sistemu u 6 kola, uz tempo igre od 5 minuta osnovnog vremena za razmišljanje sa dodatkom od 3 sekunde za odigrani potez u svakoj partiji. Početak nadmetanja je u 14:00 sati u srijedu 24. kolovoza 2022. godine na Kazališnom trgu u Varaždinu.

www.sjever.hr
24.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.