Now Reading:
KLANJEČKO KULTURNO LJETO Donosimo vam djelić atmosfere sa čarobne glazbene priče i 9. Zagorje Blues Etno Festivala
Full Article 2 minutes read

KLANJEČKO KULTURNO LJETO Donosimo vam djelić atmosfere sa čarobne glazbene priče i 9. Zagorje Blues Etno Festivala

Klanječko kulturno ljeto u punom je jeku. Tako su ovih dana mladi umjetnici ispričali čarobnu glazbenu priču svojim gotovo dvosatnim koncertom „Naše pjesme naši snovi”, a održan je i 9. Zagorje Blues Etno Festival.

Sopranistica Danijela Pintarić, Klanjčanka Lucija Jelušić Šimatović, čiji je svaki nastup u rodnom gradu poseban doživljaj za publiku, Ivan Šimatović i jedan glumac osobitog i sjajnog glasa, Dražen Bratulić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića u Klanjec su donijeli pravu glazbenu čaroliju.

Publika je istinski uživala u bezvremenskim songovima iz svjetskih i domaćih mjuzikala i opereta i to u vrhunskoj izvedbi zbog koje je i u dvorani u koju se koncert morao preseliti zbog kiše, nebo bilo zvjezdano.

9. Zagorje Blues Etno Festival bio je toliko uspješan te pun dobre energije da organizatori već čekaju idući, jubilarni 10. po redu.

Prvi put je gost ZBEF-a bio Ivan Kovač Kaj, a za ovog 80-godišnjeg glazbenika iz Koprivnice najbolje je ponoviti riječi naše Klanjčanke i velike ljubiteljice bluesa Sanja Horvatić-Golubić “Ovaj nam je gospon, uz gitaru, puno ispričal i poručil!

Tomislav Goluban i dečki iz benda i poseban gost Ryan Donohue (USA) priča su za sebe!

Kulturno ljeto nastavlja se s filmskim projekcijama koje će se zbog nekoliko kišnih dana održati u subotu. Tako će uz redovan program, ove subote premijerno biti prikazana dva kratka filma kojeg su snimili polaznici Radionice oko kuće, edukativnog filmskog programa održanog u Kući Klajn u lipnju ove godine. U četvrtak će biti prikazan film Ljeto kada sam naučila letjeti, a u petak film Zbornica.

Raspored svih filmskih projekcija pogledajte ovdje.

www.sjever.hr / FB Grad Klanjec
24.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.