Now Reading:
Čakovečkim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice i školski materijali, od ove godine i besplatna školska užina!
Full Article 2 minutes read

Čakovečkim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice i školski materijali, od ove godine i besplatna školska užina!

Grad Čakovec i ove je godine u proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje školskih materijala i pribora za svoje osnovnoškolce.

Za tu je namjenu osigurano 800 tisuća kuna, odnosno po 200 kuna za učenike prvih razreda, 300 za učenike drugih, trećih i četvrtih te po 400 kuna za učenike viših razreda, piše Gradonačelnik.hr.

Osim školskih materijala, Grad Čakovec osigurava i besplatnu užinu za sve svoje osnovnoškolce, financiraju pomagače u nastavi i komunikacijske posrednike za svu djecu s valjanim rješenjima, a plaćaju i prijevoz osnovnoškolcima koji su više od kilometra udaljeni od škole.

-Grad Čakovec u svakoj osnovnoj školi provodi produženi boravak, svim osnovnoškolcima kupuje radne bilježnice, a od jeseni svi polaznici naših škola imat će besplatnu užinu. Financiramo i niz izvannastavnih aktivnosti koje za cilj imaju stjecanje dodatnog znanja. 90 posto naših osnovnoškolaca uključeno je u neku od sportskih izvannastavnih ili izvanškolskih aktivnosti, koju također sufinancira Grad Čakovec – ističu iz gradske uprave.

Više od 80 posto djece u dobi od 3 do 6 godina pohađa predškolske ustanove, obnavljaju se postojeći i grade novi kapaciteti, a grade se i nove jaslice, piše Gradonačelnik.

-U očekivanju smo rezultata europskog  natječaja na koji smo prijavili i gradnju novog dječjeg vrtića s 4 jasličke i 6 vrtićkih skupina. S obližnjom Općinom Strahoninec potpisali smo Sporazum o sufinanciranju boravka djece u njihovom vrtiću, jer je stanovnicima jednog naselja u administrativnom sastavu grada najekonomičnije djecu upisivati u taj vrtić. Očekujemo da ćemo u pedagoškoj godini 2023./24. imati kapacitete dovoljne za prihvaćanje sve djece jasličkog uzrasta (vrtićki kapaciteti su već sada dostatni) – ističu iz gradske uprave.

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
24.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.